Valt kabinet door coup via weblogs?

31 maart 2005, 15:47

Val kabinet door coup via weblogs?Het lot van het kabinet ligt in handen van de D66-leden. Zaterdag stemmen zij over het paasakkoord dat de coalitiepartijen hebben gesloten om een kabinetscrisis te voorkomen. Momenteel zijn internetters druk in de weer om tegenstemmers te mobiliseren en daarmee kabinet Balkenende-II te laten vallen.

“Dit is de kans op bestuurlijke vernieuwing, sterker nog de kans van je leven om een kabinet te laten vallen”, riep Fleischbaum bezoekers van GeenStijl.nl op om snel lid te worden van de partij. Ook andere weblogs zoals Telegravin.nl moedigen de bezoekers aan zich aan te sluiten. GeenStijl zegt al meer dan 300 aanmeldingen te hebben en zes touringcars te kunnen vullen.

Veel geschreeuw en weinig wol of hebben ze dan toch de gaten in de democratie weten te vinden? Vanavond om 20:30 uur in Netwerk (Nederland 1) meer over deze vermeende coup.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  at

  I don’t think so!


  31 maart 2005 om 18:40
  at

  De vraag is nu hebben we te maken met overschatting of juist onderschatting van het fenomeen weblog demogagie. Ik denk het eerste. In het mobiliseren van opstandige pubers en obstinate clearasil gebruikers zie ik niet echt een bedreiging voor de democratie.


  1 april 2005 om 07:23
  Machiel

  Ze maken zichzelf ongeloofwaardig, aangezien een goede 1 aprilgrap de openbare orde niet mag schaden, en voor 1 april moet woren afgesproken, niet voor 2 april…


  1 april 2005 om 13:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!