Vacaturesites vaag over hun eigen dienstverlening

18 juli 2003, 10:31

De Nederlandse vacaturesites geven adverteerders maar matig inzicht in de kwaliteit van hun dienstverlening. Als ze die gegevens al geven, zijn ze onduidelijk en kost het grote moeite om ze boven tafel te krijgen.

Dit blijkt uit een verkennend onderzoek (pdf) onder 88 vacaturesites in opdracht van de Vea vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Hogeschool Rotterdam.

Aantallen

Alleen een aantal grote vacaturesites kan of wil iets zeggen over bijvoorbeeld het aantal unieke bezoekers, doorcliks naar corporate sites, clikratio van banners en conversieratio?s. Kwalitatieve informatie is echter lastig te achterhalen.

Kwaliteit

De sites concentreren zich volgens de onderzoekers teveel op kwantiteit (aantal cv?s en vacatures) maar besteden onvoldoende aandacht aan de kwaliteit. De effectiviteit en efficiency van de matching moet sterk worden verbeterd en er moet meer inzicht komen in de doelgroepen die de sites bereiken.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!