Vacature: Social (Facebook) Advertising Specialist bij Social Embassy

24 juli 2012, 06:29

Enthousiaste social advertising specialist die als geen ander snapt hoe je advertising in kunt zetten om fanbases te laten groeien, activeren en betr

Wij zoeken een enthousiaste social advertising specialist die als geen ander snapt hoe je advertising in kunt zetten om fanbases te laten groeien, activeren en betrekken. Die gaat voor een maximaal resultaat. En daarbij de kosten per conversie niet uit het oog verliest. Die het leuk vindt om trucjes en behendigheid in te zetten om een campagne zo snel mogelijk te optimaliseren. En die zijn/haar kunstjes graag wil toepassen op de mooiste merken van Nederland.

Wat ga je doen?

Als Social Advertising Specialist ontwikkel je samen met activatiespecialisten en strategen de optimale advertising strategie afgestemd op de doelstelling uit de brief. Zowel van actiematige inzet als structureel. Like ads, sponsored stories, Facebook Offers, YouTube, Hyves en Spotify advertising. Jij kent de mogelijkheden en weet met welke doelstelling je welk middel inzet.

Samen met de project managers, community managers en creatieven zorg je voor de ontwikkeling van de creatives. Je boekt de Facebook campagnes in via BuyBuddy en volgt ze op de voet. Naast monitoring doe je aanbevelingen voor optimalisatie en voert deze ook uit. Tussentijds en na afloop verzorg je scherpe rapportages die tot twee centimers achter de komma kloppen.

Je bent op de hoogte van innovaties op gebied van social media advertising en activatie en vindt niets leuker dan deze kennis met je collega’s te delen en hen te inspireren. Je bent contactpersoon namens Social Embassy voor partners als Facebook en Buddy Media als het gaat om advertising.

Wat breng je mee?

Je hebt een HBO opleiding en 1-2 jaar ervaring met social media, search of online advertising campagnes met een sterke focus op ROI. Je kent de ins and outs van sociale netwerken en bent bekend met het social advertising landschap. Je bent proactief, analytisch, werkt nauwkeurig, bent nieuwsgierig en goed in staat je eigen planning te verzorgen.

En wie zijn wij?Social Embassy is volledig gespecialiseerd in social media marketing. Wij verbinden mensen en merken via social media en werken daarbij samen met de belangrijkste sociale netwerken en tools. Wij werken voor de allermooiste merken in Nederland zoals Volkswagen, KPN, Coca-Cola, Douwe Egberts en Zwitsal. Jaarlijks brengen we de Social Media Monitor uit. Dit jaar voor de 5e keer. Er werken bij ons zo’n 20 figuren die allemaal gek zijn op hun vakgebied, met beide benen op de grond staan en over de nodige dosis humor beschikken. Wij wonen in Huys Azië aan de Jollemanhof (Piet Heinkade) in Amsterdam.

Zie jij jezelf als onderdeel van ons team? Mail dan je CV met toelichting en ga de dialoog aan met Vivian Opsteegh (@vivops) via 020 435 02 90 of vivian@socialembassy.nl.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!