UPC (Traffic4u) wint Search Engine Marketing Award 2008

31 januari 2008, 14:50

UPC (Traffic4u) wint Search Engine Marketing Award 2008Vandaag vond de gehele dag het zoekmachinemarketing congres ‘Speld in Hooiberg’ plaats in de MediaPlaza in Utrecht. Het jaarlijkse congres gaf ‘s ochtends inzicht in de huidige stand van zaken van zoekmachinemarketing door presentaties van zoekmachine expert Peter van der Graaf en vervolgens de visie van Google.

In de middag stonden achtereenvolgens Marktplaats AdMarkt, Affiliate Marketing & zoekmachine-optimalisatie en T-Mobile op het podium. Tussendoor stonden er diverse presentaties op het programma in de parallelsessies. Er volgen hier op Marketingfacts uiteraard spoedig nog verslagen van deze dag.

Aan het einde van de dag was het de eer aan Marco Derksen om als voorzitter van de jury bekend te maken wie de winnaar was van de Search Marketing Award 2008: UPC.nl door Traffic4u. De reden van de winst zat met name in de integratie van zoekmachinemarketing met andere media.

Eduard Blacquière
Freelance SEO Consultant bij Edwords Consultancy

Eduard is freelance SEO consultant. Hij helpt bedrijven hun bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar een data-gedreven SEO & digitale marketing strategie. EdWords.nl is zijn blog en z'n specialisatie is SEO. Als blogger en spreker deelt Eduard kennis en hij is mede-oprichter van het jaarlijkse Friends of Search congres.

Categorie
Tags

24 Reacties

  Roy Huiskes

  Van harte daar in Groningen!


  31 januari 2008 om 20:13
  Tammo Peters

  Hierbij ook namens PROSEO de felicitaties voor jullie winnende case!


  31 januari 2008 om 20:38
  Ronald van Klooster

  we hebben de collega’s van T4U reeds allen persoonlijk gefeliciteerd. Naar mijn idee de terechte winnaar alhoewel de case van De Valk ook erg goed was! ROI, ROI en nog eens ROI!

  E-Focus/Acco case wat was mij betreft prima presentatie maar in vergelijking met de anderen een stuk minder ver was. Deze case zou 5 jaar geleden gewonnen hebben maar er waren geen ROI resultaten. De case van De Valk was echt een komische presentatie over een familiebedrijf waar de persoon in kwestie met alles naar 61 familieleden toemoest om er goedkeuring over te krijgen. Erg leuke presentatie die te veel over De Valk ging. De laatste 5 minuten liet hij zien dat iedere Google Adwords Euro hen 22 euro omzet opleverde. Hij bewaarde de facts tot het einde en die waren prachtig. Meest gehoorde commentaar was. Waar was Maxlead, Checkit, One2market en andere bureaus. Maxlead zal er in 2009 weer zijn met een case.


  31 januari 2008 om 20:39
  media

  UPC en Traffic4U, nogmaals van harte gefeliciteerd!


  31 januari 2008 om 21:15
  media

  En voor de volledigheid een deel uit het persbericht dat vanmiddag is uitgegaan:

  (…) Ruim 200 marketeers kregen tijdens het Search Engine Marketing Congres op donderdag 31 januari een update over de trends en ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine marketing. Ook werd de Search Engine Marketing Award uitgereikt aan Traffic4U met hun case UPC.nl

  De Search Engine Marketing Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het meest innovatief en effectief bezig is met zoekmachine marketing. De jury heeft gekeken naar originaliteit, creativiteit en effectiviteit. De case UPC.nl versloeg daarin eFocus met Acco.nl en Van der Valk Internet met Valk.com. Juryvoorzitter Marco Derksen: “Acco.nl is een degelijke case en Valk.com een voorbeeld van mooi ondernemerschap, maar de UPC case is zowel effectief als innovatief. UPC heeft search weten te integreren in de totale marketingmix en laat daarmee zien in welke richting search zich beweegt.” (…)


  31 januari 2008 om 21:16
  gerben

  Met trots genomineerd, dat was voldoende om tevredenheid te verkrijgen binnen de club. Echter, felicitaties aan het adres van niet alleen Traffic4U maar ook aan UPC zelf om openheid te geven in de materie.


  31 januari 2008 om 22:20
  heini

  Gert Jan en team, Gefeliciteerd met deze prestatie!


  1 februari 2008 om 06:39
  Martijn Anschütz

  Traffic4U en UPC, van harte gefeliciteerd!


  1 februari 2008 om 07:28
  Paul Petermeijer

  @Marco, zodra we de evaluaties binnen hebben kan ik wel wat melden over de waardering van de inhoud. Zal een paar daagjes duren.


  1 februari 2008 om 07:34
  André Scholten

  Namens Traffic4u wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties. Wij en UPC zijn er ontzettend blij mee en trots op, we zullen er vanmiddag zeker nog een glas op heffen.

  Verder een leuke dag gehad, leuke mensen gesproken en leuke sessies gezien. Een uitgebreider verslag hiervan volgt vandaag nog van Eduard en ondergetekende.


  1 februari 2008 om 07:50
  Dennis Sievers

  Traffic4U en UPC, ook vanuit Enschede de felicitaties!


  1 februari 2008 om 08:16
  Sander Prinsen

  Traffic4u’ers van harte!

  Goed te horen dat de Speld weer terug in Groningen is.


  1 februari 2008 om 08:16
  media

  @Paul: ben inderdaad benieuwd! Nogmaals, misschien ben ik ook niet meer echt representatief en kom ik gewoon veel te veel op congressen en seminars 😉


  1 februari 2008 om 08:18
  Erik Jan Reijenga

  Allereerst mijn felicitaties aanTraffic4U. Jammer dat de presentaties van de award cases in een breakout sessie plaatsvonden. Hierdoor heeft een groot deel van de aanwezigen de cases gemist. Geen mooi gebaar naar de partijen die zoveel effort in hun cases hebben gestopt en weinig uitnodigend voor de award van 2009. Als de reden is dat niet iedereen geinteresseerd is in de award, is het vreemd dat de uitreiking wel plenair wordt gedaan.

  Ik was niet onder de indruk van een aantal plenaire sessies, die qua inhoud weinig vernieuwend waren. De Google, Clickvalue en T-Mobile presentaties waren wel inspirerend. Een aantal interessante breakout sessies werden weggepropt in te kleine zalen.

  Ben benieuwd naar de evaluatie van de organisatie zelf.


  1 februari 2008 om 09:17
  Hypotheek

  Gefeliciteerd Traffic4U! Jullie zijn al even bezig in deze markt en blijven goed hun werk doen. Verdiend lijkt mij dan!


  1 februari 2008 om 09:36
  media

  Sluit me helemaal aan bij Erik Jan, de presentaties van de cases verdienen meer dan de 10 minuten in een parallelsessie. Begrijp ook niet goed waarom het nu zo is weggestopt. Wellicht dat iemand van de organisatie daar iets meer over kan zeggen?


  1 februari 2008 om 11:20
  paul petermeijer

  @ marco, de keuze van de parralelsessie komt uit de evaluatie van de afgelopen editie, moeten we dus weer gaan bekijken voor volgend jaar.

  @marco & Erik-Jan, de evaluatie zal ik splitsen in mening van de bureaus(een minderheid en geen kerndoelgroep) en Adverteerders(de kerndoelgroep). Daar zitten altijd grote verschillen in wat op zich ook logisch is…


  1 februari 2008 om 14:36
  media

  @Ton: dank voor de correctie; ik baseerde me op de input van Jan Libbenga.


  2 februari 2008 om 16:28
  John

  Mijn felicitaties voor traffic4, een club die ik zeker zal benaderen in het kader van chatkantoor.nl.


  4 februari 2008 om 07:58
  Hypotheek

  Traffic4U, proficiat!


  12 februari 2009 om 11:31
  Hypotheek

  Ik wens Traffic4U ook veel succes


  20 februari 2009 om 19:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!