UPC (Traffic4u) wint Search Engine Marketing Award 2008

UPC (Traffic4u) wint Search Engine Marketing Award 2008

UPC (Traffic4u) wint Search Engine Marketing Award 2008Vandaag vond de gehele dag het zoekmachinemarketing congres ‘Speld in Hooiberg’ plaats in de MediaPlaza in Utrecht. Het jaarlijkse congres gaf ‘s ochtends inzicht in de huidige stand van zaken van zoekmachinemarketing door presentaties van zoekmachine expert Peter van der Graaf en vervolgens de visie van Google.

In de middag stonden achtereenvolgens Marktplaats AdMarkt, Affiliate Marketing & zoekmachine-optimalisatie en T-Mobile op het podium. Tussendoor stonden er diverse presentaties op het programma in de parallelsessies. Er volgen hier op Marketingfacts uiteraard spoedig nog verslagen van deze dag.

Aan het einde van de dag was het de eer aan Marco Derksen om als voorzitter van de jury bekend te maken wie de winnaar was van de Search Marketing Award 2008: UPC.nl door Traffic4u. De reden van de winst zat met name in de integratie van zoekmachinemarketing met andere media.


Geplaatst in

DelenEr zijn 27 reacties op dit artikel

 • Felicitaties aan de heren uit Groningen namens de concullega's van Traffic Builders!

  Voor diegenen die ondanks het feit dat Traffic Builders niet genomineerd was dit jaar toch onze case willen lezen, bij deze de link naar de 100% "no-cure no-pay" zoekmachinemarketing case van Ad Hoc Data zoals ingezonden voor Speld in Hooiberg.

  geplaatst op
 • Van harte daar in Groningen!

  geplaatst op
 • Hierbij ook namens PROSEO de felicitaties voor jullie winnende case!

  geplaatst op
 • we hebben de collega's van T4U reeds allen persoonlijk gefeliciteerd. Naar mijn idee de terechte winnaar alhoewel de case van De Valk ook erg goed was! ROI, ROI en nog eens ROI!
  E-Focus/Acco case wat was mij betreft prima presentatie maar in vergelijking met de anderen een stuk minder ver was. Deze case zou 5 jaar geleden gewonnen hebben maar er waren geen ROI resultaten. De case van De Valk was echt een komische presentatie over een familiebedrijf waar de persoon in kwestie met alles naar 61 familieleden toemoest om er goedkeuring over te krijgen. Erg leuke presentatie die te veel over De Valk ging. De laatste 5 minuten liet hij zien dat iedere Google Adwords Euro hen 22 euro omzet opleverde. Hij bewaarde de facts tot het einde en die waren prachtig. Meest gehoorde commentaar was. Waar was Maxlead, Checkit, One2market en andere bureaus. Maxlead zal er in 2009 weer zijn met een case.

  geplaatst op
 • UPC en Traffic4U, nogmaals van harte gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • En voor de volledigheid een deel uit het persbericht dat vanmiddag is uitgegaan:

  (...) Ruim 200 marketeers kregen tijdens het Search Engine Marketing Congres op donderdag 31 januari een update over de trends en ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine marketing. Ook werd de Search Engine Marketing Award uitgereikt aan Traffic4U met hun case UPC.nl

  De Search Engine Marketing Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het meest innovatief en effectief bezig is met zoekmachine marketing. De jury heeft gekeken naar originaliteit, creativiteit en effectiviteit. De case UPC.nl versloeg daarin eFocus met Acco.nl en Van der Valk Internet met Valk.com. Juryvoorzitter Marco Derksen: “Acco.nl is een degelijke case en Valk.com een voorbeeld van mooi ondernemerschap, maar de UPC case is zowel effectief als innovatief. UPC heeft search weten te integreren in de totale marketingmix en laat daarmee zien in welke richting search zich beweegt.” (...)

  geplaatst op
 • Moet overigens zeggen dat ik in een deuk heb gelegen bij de presentatie van Gerard Schomaker (Valk.com). Geweldig!

  Ook de sneldichteres (weet iemand nog haar naam?) was erg goed.

  Was wat teleurgesteld over de inhoud van de keynotes. Had wat mij betreft wel wat meer diepgang in moegen zitten. Of ben ik niet meer representatief voor de doelgroep in de zaal?

  geplaatst op
 • Met trots genomineerd, dat was voldoende om tevredenheid te verkrijgen binnen de club. Echter, felicitaties aan het adres van niet alleen Traffic4U maar ook aan UPC zelf om openheid te geven in de materie.

  geplaatst op
 • De naam van de sneldichteres is <strike>Wil Dijkstra (via: Jan Libbenga)</strike> Dominique Engers (met dank aan Ton Wesseling).

  geplaatst op
 • Gert Jan en team, Gefeliciteerd met deze prestatie!

  geplaatst op
 • Traffic4U en UPC, van harte gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • @Marco, zodra we de evaluaties binnen hebben kan ik wel wat melden over de waardering van de inhoud. Zal een paar daagjes duren.

  geplaatst op
 • Namens Traffic4u wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties. Wij en UPC zijn er ontzettend blij mee en trots op, we zullen er vanmiddag zeker nog een glas op heffen.

  Verder een leuke dag gehad, leuke mensen gesproken en leuke sessies gezien. Een uitgebreider verslag hiervan volgt vandaag nog van Eduard en ondergetekende.

  geplaatst op
 • Traffic4U en UPC, ook vanuit Enschede de felicitaties!

  geplaatst op
 • Traffic4u'ers van harte!

  Goed te horen dat de Speld weer terug in Groningen is.

  geplaatst op
 • @Paul: ben inderdaad benieuwd! Nogmaals, misschien ben ik ook niet meer echt representatief en kom ik gewoon veel te veel op congressen en seminars ;-)

  geplaatst op
 • Allereerst mijn felicitaties aanTraffic4U. Jammer dat de presentaties van de award cases in een breakout sessie plaatsvonden. Hierdoor heeft een groot deel van de aanwezigen de cases gemist. Geen mooi gebaar naar de partijen die zoveel effort in hun cases hebben gestopt en weinig uitnodigend voor de award van 2009. Als de reden is dat niet iedereen geinteresseerd is in de award, is het vreemd dat de uitreiking wel plenair wordt gedaan.

  Ik was niet onder de indruk van een aantal plenaire sessies, die qua inhoud weinig vernieuwend waren. De Google, Clickvalue en T-Mobile presentaties waren wel inspirerend. Een aantal interessante breakout sessies werden weggepropt in te kleine zalen.

  Ben benieuwd naar de evaluatie van de organisatie zelf.

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Traffic4U! Jullie zijn al even bezig in deze markt en blijven goed hun werk doen. Verdiend lijkt mij dan!

  geplaatst op
 • Sluit me helemaal aan bij Erik Jan, de presentaties van de cases verdienen meer dan de 10 minuten in een parallelsessie. Begrijp ook niet goed waarom het nu zo is weggestopt. Wellicht dat iemand van de organisatie daar iets meer over kan zeggen?

  geplaatst op
 • @ marco, de keuze van de parralelsessie komt uit de evaluatie van de afgelopen editie, moeten we dus weer gaan bekijken voor volgend jaar.

  @marco & Erik-Jan, de evaluatie zal ik splitsen in mening van de bureaus(een minderheid en geen kerndoelgroep) en Adverteerders(de kerndoelgroep). Daar zitten altijd grote verschillen in wat op zich ook logisch is...

  geplaatst op
 • @marco en de rest. De naam van de sneldichteres was niet Wil Dijkstra maar Dominique Engers (http://www.dominique-engers.nl). Zij gaf in ruim 10 minuten een geweldig leuk humoristisch overzicht van de hele dag. Ik heb alles op video opgenomen en gedeeld hier: http://www.vimeo.com/657428

  geplaatst op
 • Over ongeveer 10 minuten vanaf moment van plaasting van dit comment vind je hier: http://www.vimeo.com/657576 de gehele uitreiking van de award op video opgenomen.

  @eduard misschien leuk om deze video in de post op te nemen?

  geplaatst op
 • @Ton: dank voor de correctie; ik baseerde me op de input van Jan Libbenga.

  geplaatst op
 • Mijn felicitaties voor traffic4, een club die ik zeker zal benaderen in het kader van chatkantoor.nl.

  geplaatst op
 • Traffic4U, proficiat!

  geplaatst op
 • Ik wens Traffic4U ook veel succes

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.