Transavia start webwinkel

16 juli 2005, 08:02

De prijsvechter start midden in het vakantiehoogseizoen via internet de verkoop van een groot assortiment vakantieproducten, varierend van medicijnen tot koffers en van taalcursussen tot het afdrukken van foto’s, maar ook dvd-spelers en cd’s. Al eerder kondigde de directie van de vliegmaatschappij, 100% bezit van KLM, de verkoop aan van reisverzekeringen, hotels en huurauto’s, kaartjes voor theater en evenementen in heel Europa.

President-directeur mr. Onno van den Brink heeft de opening van de online vakantieshop donderdag tegenover de Telegraaf bevestigd. “We willen nu snel naar een reismerk groeien en niet meer alleen als een soort busbedrijf passagiers van a naar b vervoeren. In de huidige hevige concurrentieslag is meer nodig om ons te onderscheiden”, zei hij. Alle artikelen worden door de prijsvechter concurrerend met de winkelstand aangeboden. “Natuurlijk willen we aan de metamorfose geld verdienen”, erkent de Transavia-topman. Op internet trekt Transavia nu al maandelijks meer dan anderhalf miljoen unieke bezoekers. “De klanten zijn dus al in de winkel, nu liggen de artikelen er ook”, aldus Van den Brink.

Iemand enig idee hoe het nu eigenlijk gaat met de webwinkel van Schiphol? Als ik me niet vergis heeft Schiphol hier het afgelopen jaar flink reclame voor gemaakt.

Bron:

http://reiskrant.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!