Top 50 zoekmachines volgens Alexa

Top 50 zoekmachines volgens Alexa

Top 50 zoekmachines volgens Alexa

Rene van Mullem heeft opnieuw een onderzoek gedaan naar de internationale zoekmachines en ze gerangschikt op basis van Alexa. Op pcplein.nl heeft hij naast de Alexa-ranking per zoekmachine een schatting gegeven van het aantal unieke bezoekers per dag, de minimale waarde en het aantal Engelstalige pagina’s in de database. Daarnaast geeft hij ook aan van welke database en bot de betreffende zoekmachine gebruik maakt.

Google blijft absolute koploper maar aardig om te zien is dat Baidu inmiddels Yahoo! en MSN voorbij is gestreefd.

Ongeacht of de cijfers nu exact kloppen (het blijven schattingen), het is een zeer waardevol lijstje dat een goed inzicht geeft in het huidige aanbod aan internationale zoekmachines.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Raar,

  Dit is volgens de hoofdpagina van Alexa de overall top 5:

  Top 500 Sites


  1. Yahoo!
  www.yahoo.com


  2. Microsoft Network (MSN)
  www.msn.com


  3. Google
  www.google.com


  4. EBay
  www.ebay.com


  5. Passport.net
  www.passport.net


  geplaatst op
 • Wellicht is in deze berekening een scheiding gemaakt tussen de zoekmachine en de rest.
  Yahoo! krijgt natuurlijk ook veel bezoekers die niet zoeken, maar voor iets anders komen, het immers ook grotendeels een portal. In het tabelletje bovenaan staat geen Yahoo.com, maar search.yahoo.com.
  Bij MSN staat zelfs 'MSN Network' dus dat klinkt haast alsof ook hotmail e.d. meegeteld worden. Hoewel, is passport.net ook niet van MSN? of zou dat onder Microsoft vallen..

  geplaatst op
 • Een lijst met zoekmachines die zo'n hoog aantal Nederlandse zoekmachines telt en ook nog eens sites als Clusty mist komt op mij niet echt geloofwaardig meer over.

  geplaatst op
 • Ulco ik heb Nederlandse en opkomende of populaire internationale zoeksystemen opgenomen waarvan de spiders/robots Nederlandse pagina’s bezoeken of maximaal een database “parasiteren”. Omdat ik niet wist of Clusty nog een andere database gebruikt dan Gigablast is die niet opgenomen. Voor alle Google's kun je op een oud lijstje terecht die ik voor de IPO had gepubliceerd http://www.rssreader.com/google.htm

  geplaatst op
 • Zoekend naar een oud lijstje (zomer 2003) waar ik wel de meta zoeksystemen had meegenomen kwam ik weer op deze site http://www.mediafact.nl/comments.php?id=1705_0_1_0_C :-)

  geplaatst op
 • De publicatie van je tweede lijstje had ik toevallig eerder gevonden op een oude pagina van Voelspriet: http://www.voelspriet.nl/aankoop.htm

  Clusty is overigens echt een aanrader, ondanks dat het Google helemaal buiten de deur houdt zijn de resultaten van vergelijkbare kwaliteit. Ook het niveau van "clusteren" is verassend hoog.

  geplaatst op
 • Ik heb het lijstje zoeksystemen op PCplein bijgewerkt, ik zag dat Clusty gebruik maakt van 11 bronnen dus die is niet meegenomen wel jyxo.cz

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.