Top 50 zoekmachines volgens Alexa

20 januari 2006, 19:47

Top 50 zoekmachines volgens Alexa

Rene van Mullem heeft opnieuw een onderzoek gedaan naar de internationale zoekmachines en ze gerangschikt op basis van Alexa. Op pcplein.nl heeft hij naast de Alexa-ranking per zoekmachine een schatting gegeven van het aantal unieke bezoekers per dag, de minimale waarde en het aantal Engelstalige pagina’s in de database. Daarnaast geeft hij ook aan van welke database en bot de betreffende zoekmachine gebruik maakt.

Google blijft absolute koploper maar aardig om te zien is dat Baidu inmiddels Yahoo! en MSN voorbij is gestreefd.

Ongeacht of de cijfers nu exact kloppen (het blijven schattingen), het is een zeer waardevol lijstje dat een goed inzicht geeft in het huidige aanbod aan internationale zoekmachines.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Remi

  Wellicht is in deze berekening een scheiding gemaakt tussen de zoekmachine en de rest.

  Yahoo! krijgt natuurlijk ook veel bezoekers die niet zoeken, maar voor iets anders komen, het immers ook grotendeels een portal. In het tabelletje bovenaan staat geen Yahoo.com, maar search.yahoo.com.

  Bij MSN staat zelfs ‘MSN Network’ dus dat klinkt haast alsof ook hotmail e.d. meegeteld worden. Hoewel, is passport.net ook niet van MSN? of zou dat onder Microsoft vallen..


  20 januari 2006 om 21:56
  Ulco

  Een lijst met zoekmachines die zo’n hoog aantal Nederlandse zoekmachines telt en ook nog eens sites als Clusty mist komt op mij niet echt geloofwaardig meer over.


  21 januari 2006 om 00:32
  Rene

  Ik heb het lijstje zoeksystemen op PCplein bijgewerkt, ik zag dat Clusty gebruik maakt van 11 bronnen dus die is niet meegenomen wel jyxo.cz


  21 januari 2006 om 16:19
  Maximusqwi

  удалите,пожалуйста! .


  12 oktober 2020 om 14:34
  Maximusulp

  удалите,пожалуйста! .


  28 oktober 2020 om 18:23
  Maximusfol

  удалите,пожалуйста! .


  1 november 2020 om 12:01
  Rupertjag

  Где я могу это найти?

  C таким качеством не охота. скачать fifa, скачать fifa или официальный сайт ea sports скачать fifa


  14 december 2020 om 03:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!