TNO wint mobiele gaming prijs

16 februari 2007, 15:14

Triangler, een buitenspel met GPS voor meerdere spelers, ontwikkeld door TNO, heeft de hoofdprijs en de prijs voor het meest innovatieve spel gewonnen. Tijdens de 3G conferentie in Barcelona werden de International Mobile Gaming Awards uitgereikt. Meer dan 400 ontwikkelaars uit 42 landen streden om $40,000 aan prijzen.

De 2006 editie liet een nieuwe generatie van games zien: buitenhuis, location based gaming, 3D, MMMG, mobile naar PC, en mobile naar TV spellen en games die alle gadgets gebruiken zoals camera en microfoon.

TNO, de grootste onderzoeksinstelling in Nederland met 4000 professionals in vele disciplines, ontvangt US $ 20.000 aan prijzengeld voor het spel van Triangler15,000 Grand Prix Award. Het geld zal gebruikt worden om de game en de Triangler technologie verder te ontwikkelen. “Bovendien is het een stimulans voor ons onderzoek naar mobiel gaming”, aldus Viktor Klos van TNO.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!