Tijd voor een serie (video)blogs gericht op video marketing!

3 september 2013, 16:16

Een nieuwe meer visuele wind waait op M!

Video neemt toe in populariteit. Statistieken laten zien dat consumenten, en zeker jongeren, meerdere keren per week online video's bekijken en deze tijdsbesteding ook enkele uren per week in beslag neemt. Volgens Comscore groeide het online video publiek in de EU5 met 5 procent en het aantal mobiele kijkers zelfs met 162 procent. Niet alleen worden video's veel bekeken maar ook vaak via social media gedeeld, zo'n 1000 video's per minuut. YouTube is tegenwoordig ook de tweede zoekmachine in de wereld.

Het is dus de hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan videomarketing op Marketingfacts en niet alleen in geschreven woord maar juist ook met video's. Er zijn al veel Marketingfacts-bloggers die laten zien dat online video trending is en de online video monitor van Marketingfacts afgelopen jaar laat zien dat ook steeds meer marketeers interesse hebben om video in te zetten. Waarom dan niet hier starten met video blogs?

Vanaf vandaag starten we daarom met een serie blogs gericht op (online) video marketing. Op dinsdagen in de vorm van geschreven blogs, maar op donderdagen enkel in de vorm van video blogs. Bereid je voor op interessante video marketing strategieën, praktische tips, meer online video statistieken en insights van ervaren video marketeers. Nieuwsgierig? De eerste video over de voordelen van video ten opzichte van tekst staat donderdag hier online!

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!