Thuiswerkende onderneemster? Laat het fiscaal voordeel niet liggen!

26 juni 2013, 08:29

Nederland telt ruim 700.000 zzp’ers en dit aantal groeit snel. Een groot deel van hen werkt vanuit huis en heeft daarvoor een speciale werkruimte ingericht. Er bestaat een fiscale regeling die bepaalt dat je de kosten die je thuis maakt kunt aftrekken van de belasting. En toch blijkt uit onderzoek dat 45 procent van de thuiswerkende ondernemers geen gebruik maakt van deze aftrekmogelijkheid. Daarom heeft NUON in samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs besloten om hulp te bieden via de online tool www.nuon.nl/belastingcheck.

Energie is een van de kostenposten waarvan zzp’ers vaak niet weten dat ze aftrekbaar zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat maar 35% gebruik maakt van die mogelijkheid. Bovendien beseffen veel zzp’ers niet dat door het werken vanuit huis de energiekosten aanzienlijk kunnen stijgen. Een voorbeeld is het intensieve gebruik van computers en servers bij IT-specialisten. Deze extra kosten komen doorgaans voor belastingaftrek in aanmerking.

Ook al is de huidige regelgeving vrij complex, het is zonde om deze interessante aftrekposten te laten liggen. Daarom biedt energiebedrijf Nuon in samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs de thuiswerkende zzp’er gezamenlijk hulp aan. Via een online tool, www.nuon.nl/belastingcheck, krijgt een zzp’er snel inzicht in de voor hem of haar mogelijke belastingaftrek. Er is een gratis workshop beschikbaar en er wordt een whitepaper belastingaftrek voor ondernemers met kantoor aan huis aangeboden. Daarnaast kan de thuiswerkende zzp’er gebruik maken van een aantrekkelijk zakelijk energietarief. En extra handig: dit tarief geldt dan ook voor het privé-energieverbruik.

Kortom, een slimme ZZP'er bezoekt direct de online tool van Nuon en stelt vast hoeveel hij mogelijk kan besparen.

Credits afbeelding: Nick Keppol (CC)

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

1 Reactie

  CL

  Professioneel werken vanuit uw slaapkamer?

  Tijdens de start fase van een bedrijf is er soms geen andere optie dan te werken vanuit uw slaapkamer, omdat het te duur is om een kantoor te huren.

  Als u toch een professionele indruk wilt maken, zijn hier wat tips.

  • Investeer in een bedrijf postadres

  Het is essentieel om uw zakelijke adres op uw website en promotie materiaal te hebben. Het is professioneel om uw woonadres en business locatie gescheiden te houden. Er zijn bedrijven, die een zakenadres aanbieden, inclusief een telefoon beantwoording service. Op die manier hoeft uw klant niet te weten dat u eigenlijk vanuit uw slaapkamer werkt. Ik gebruik http://www.regus.nl in Amsterdam.

  • Laat uw familie weten dat u aan het werk bent.

  Het is niet erg professioneel om een telefoon gesprek te hebben met een klant met een blaffende hond of schreeuwende kinderen in de achtergrond.

  Ook is the niet erg produktief om constant door uw familieleden onderbroken te worden. Iedereen denkt dat het wel gezellig is om met u te praten als u thuis bent, maar u moet grenzen leggen en iedereen laten weten dat u niet beschikbaar bent tijdens bepaalde tijden.

  • Implementie van werktijden.

  Thuiswerkers maken vaak de fout om alle de uren die beschikbaar zijn te werken. Zet uw bedrijfsuren op uw website en houdt u hieraan, om deze fout te voorkomen. Het is goed voor klanten en leveranciers om precies te weten wanneer ze contact met u kunnen opnemen.

  Het helpt ook om uw werktijd zelf te onderscheiden van uw vrije tijd en burn- out te voorkomen.

  • Een speciale werkruimte creëren.

  Het is moeilijk met uw werk te starten als u nog lekker warm in bed ligt.

  Maak een speciale ruimte in deze kamer beschikbaar voor uw bedrijf met een bureau en wat bergruimte. Dit is niet hetzelfde uw eigen kantoor buitenshuis, maar het helpt om deze ruimte te associeren met werken. Aan het einde van uw werkdag is het belangrijk om naar een andere kamer te gaan, zodat u niet met werk te maken heeft voor u naar bed gaat en kunt ontspannen.

  Werken vanuit uw slaapkamer is niet ideal, maar met wat planning en het gebruiken van deze tips, kunt u het zo professioneel mogelijk maken.


  26 juni 2013 om 11:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!