Teun Aalbers (GainPlay Studio): “Gezonder leven en een vitaler brein door het spelen van games”

23 november 2015, 15:00

GainPlay Studio ontwikkelt serious games, computerspellen met een maatschappelijk doel. “Onze games hebben een toegevoegde waarde”, zegt medeoprichter Teun Aalbers.

Ontwikkelaar en PhD student Teun Aalbers gebruikt gegevens uit onze hersenen om spellen te maken die impact hebben op ons dagelijks leven. Hij ontwikkelde ondermeer een digitaal platform met de HKU voor mensen in ggz-instellingen. “In de zogenoemde Moodbot kunnen ze aangeven hoe ze zich voelen en samen met de behandelaar en de groep doelen stellen.”

Brain-aging Monitor is een ander project van de ondernemer. “Onderdeel van mijn afstudeerproject”, zegt hij. De monitor moet mensen stimuleren gezond te leven, omdat dat goed is voor de gezondheid van je lichaam en je hersenen.

“We hebben een aantal puzzels bedacht om jouw cognitieve vaardigheden te testen en erachter te komen of je bijvoorbeeld naar een geheugenpoli moet”, zegt Aalbers. “Dementie leeft maatschappelijk steeds meer.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!