TEDtalk Tuesdays: Kevin Kelly

24 november 2009, 11:36

Afgelopen vrijdag vond het congres TEDxAmsterdam plaats. Marketingfacts heeft al een aantal interessante postings hieraan gewijd en ook Sanoma Uitgevers was ter plaatse om behind the scenes opnames te maken met de aanwezige sprekers.

Daarom in deze aflevering van TEDtalks-Tuesday aandacht voor een van de belangrijkste sprekers van TEDxAmsterdam.

De moeite waard omdat …

Ten eerste natuurlijk omdat Kevin Kelly een held is. Kelly geldt als een van de grootste namen van afgelopen vrijdag vanwege zijn orakel-achtige voorspellingen in het verleden. Zijn boek “Out of control” geldt nog steedt als een van de betere werken op het gebied van de abstracte postbiologische pseudo-realiteit. (daar!)

{title}

Jim’s persoonlijke noot

De presentatie van Kevin Kelly op TEDxAmsterdam had veel overlap met de presentatie die reeds te vinden is via TED.com. Daarom vind ik de interviews die hem later op de dag zijn afgenomen eigenlijk nog wel interessanter. Bijzonder bijvoorbeeld hoe Joris van Heukelom hem aan het denken zet over de relatie tussen “God” en technologie.

Meer lezen en kijken

Als je deze talk aansprekend vindt, raad ik je ook aan om te kijken naar Kevin Kelly over ‘the next 5000 days of the web’, de andere interviews door Sanoma Uitgevers en natuurlijk de beelden achter de schermen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Jim Stolze is een pionier en consultant op het gebied van digitale transformatie. Hij werd vooral bekend als de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden Oosten. Bij RTLZ is hij wekelijks te zien als innovatie-deskundige in het televisieprogramma Toekomstmakers. Sinds 2017 staat Jim Stolze aan het hoofd van Aigency, een platform voor artificial intelligence. Met een jong team op het Amsterdam Science Park opereert Aigency als een 'broker' tussen vragen van multinationals (data) en studenten / startups (algoritmes).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!