SXSW12: Interview Adam Curry

20 maart 2012, 14:34

Over Austin, de geschiedenis van het internet, z’n werk en visie

Adam Curry, wie kent 'm niet als doorgewinterde DJ bij MTV, of veel later, als één van de hoofdrolspelers van de 'Adam's Family'? Wat voor velen veel minder bekend is, is Adam's pionierswerk op het internet. Adam was er al vroeg bij, tenminste vóórdat browsers het internet toeganklijk hadden gemaakt voor de massa. Z'n gedrevenheid om met het internet iets zinnigs te doen voor zijn andere passie, muziek, heeft onder andere geleid tot het medeontwikkelen van het podcastformaat.

Daarnaast kan hij geclassificeerd worden als een 'Serial Internet Entrepreneur' gezien de verschillende bedrijfjes die hij in de looop der tijd heeft op- en weggezet. En laat dat nou één van de grootste trends zijn op SXSW: je eigen toko beginnen.

We kwamen Adam tegen op het Holland Paviljoen en konden het niet laten even te kletsen over het verleden, heden en toekomst van dat digitale geweld om ons heen. Toevallig was er ook een camera in de buurt.

Ooit begonnen in de R&D in de bioscience heb ik een weg gebaand middels marketing en sales in de farma-wereld naar nieuwe media en innovatie. In 2008 het bedrijf DigiRedo opgezet waar we gepassioneerd nieuwe communicatieconcepten ontwikkelen en implementeren met de digitale instrumenten die de wereld veranderd hebben. In 2012 een volgende stap genomen met het opstarten van Synappz Medical Apps, een unieke netwerkstart-up voor het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van medische apps. Synappz is genomineerd voor het eHealth Start Up 2012 bij Doctors 2.0 en onze eerste medische app, iP Plaslijst, voor de Health Apps Awards op Artsennet.nl.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Kaithy

  Via een sexsite genaamd chatgirl doet zijn exvrouw mannen op, om met haar jonge vriend (onder invloed van drugs) sex mee te hebben. Ze betaald zelfs te taxi om naar haar huis te komen, en ik heb een recente foto van mijn expartner die dit met haar/hun heeft beleefd. Triest, zeker voor Adam, maar nog veel meer voor hun dochter Christina.


  23 maart 2012 om 22:01
  Jan Willem Alphenaar

  Het blijft een held


  24 maart 2012 om 16:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!