Stortvloed aan weblogzoekmachines op komst

24 juli 2005, 19:38

Terwijl in Nederland ilse media (beta) deze week haar weblogzoek-machine lanceerde, lijkt het er op dat er internationaal een ware stortvloed op komst is van nieuwe weblogzoekmachines. Naast bestaande zoekmachines als technorati, bloglines, feedster, icerocket en blogpulse (om er maar eens een paar te noemen), komen volgens labnotes binnenkort ook zoekmachines op blogslive, topicblogs en omni-explorer.

Ook Google, MSN en Yahoo zitten niet stil. Zo blijkt dat zowel Google als MSN op dit moment al volop weblogs te indexeren. Het gerucht dat MSN morgen de nieuwe RSS-zoekmachine zou lanceren, is volgens Robert Scoble echter onjuist.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  finzend

  Omni explorer is een erg slecht presterende search-robot, of gewoon een spambot… iemand meer info hierover?

  Bij mij heeft dat ding echt een flinke hoeveelhied bandbreedte opgeslokt, niet echt betrouwbaar zou je zeggen


  24 juli 2005 om 20:22
  Ayalon Blog

  @Vincent:

  Bericht op de site van Omni:

  We know some of you got hit by an earlier version of our crawler that was particularly…well, hungry. For that, we sincerely apologize.


  25 juli 2005 om 04:48
  hoxha

  @Vincent: Heb je ip nummer? Goed idee om eens een lijst aan te leggen van die bots die om de 3 minuten rss-feeds downloaden en eens wat van die dingen te blocken.


  25 juli 2005 om 06:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!