Stijgende vraag scholieren, ondernemers en zzp’ers naar rustige werkplek #spon

25 februari 2021, 09:53

Huurbieding.nl ziet forse toename aantal reacties op kleinere kantoorruimte

BARENDRECHT – Nu het thuis drukker is en de horeca gesloten blijft, is een groeiend aantal Nederlandse ondernemers en zzp’ers op zoek naar kleine kantoorruimte en een rustige werkplek. Dat meldt Huurbieding.nl, dat het aantal reacties op zijn online huur- en verhuurplatform sinds de Coronacrisis fors ziet stijgen.

De zoekmachine voor bedrijfspanden krijgt normaal zo’n 1.500 reacties per maand binnen. Nu veel bedrijven sinds maart zijn gesloten en thuiswerken de norm wordt, zijn dat er 1.700. Er wordt vooral gereageerd op kantoren en werkplekken tot 200 vierkante meter, met ruimte voor maximaal vijf bureaus.

Explosieve stijging

De explosieve stijging heeft oprichter en eigenaar Kees Jan Verplanke verbaasd. ,”Zodra je het woord crisis hoort, zakt de moed je in de schoenen. Daar gaan we, dacht ik, maar niets blijkt minder waar. Tegen de verwachtingen in is het aantal reacties van potentiële huurders aanzienlijk gestegen in de afgelopen maand”, stelt hij.

“Zodra je het woord crisis hoort, zakt de moed je in de schoenen”

Hij ziet vooral scholieren, zzp’ers en kleine ondernemers die op zoek zijn naar werkruimte of studeerruimte. “Normaal zwoegen zij op zolderkamers of zie je ze driftig typend hun werk doen in hippe horecagelegenheden. Deze ondernemers hebben door de coronacrisis vaak niet alleen werk verloren, maar ook een werkplek. Luidruchtige kinderen en partners nemen zolderkamers over en horecagelegenheden zijn tot nader order gesloten. Daarom zijn velen op zoek naar een plek voor zichzelf om gefocust te kunnen werken”, vertelt Verplanke.

Sinds de crisis is er meer ‘winkelpubliek’ op Huurbieding.nl. Veel zakelijke activiteiten en evenementen vinden momenteel sowieso online en op social media plaats. Doordat het bij veel bedrijven nu ook een stuk rustiger is, hebben ondernemers juist nu de tijd om zich te oriënteren op potentiële, nieuwe kantoorlocaties.

Bij het bezichtigen van een werkplek gelden de landelijke regels. Dat regelen huurders en verhuurders zelf, als ze maar anderhalve meter afstand houden. Nieuw zijn de virtuele bezichtigingen waarin een verhuurder of bedrijfsmakelaar via een video zijn of haar pand laat zien. Soms in de vorm van een professionele video, maar ook rondleidingen met behulp van Skype zijn interessante, nieuwe mogelijkheden die beide partijen omarmen, ziet het platform.

Huurbieding.nl is opgericht om de vastgeroeste verhuurmarkt open te breken. Binnen twee jaar waren wij actief in alle twaalf Nederlandse provincies. Nu bieden wij ruim 3500 bedrijfspanden aan voor circa 450 vastgoedpartijen in Nederland. Ons verhuuraanbod stijgt met 70 nieuwe kantoor-, winkel-, en bedrijfspanden per maand en zo 1.500 ondernemers per maand reageren via ons platform. Huurbieding.nl is hard op weg om de grootste, onafhankelijke verhuurwebsite voor bedrijfsvastgoed te worden. Wij bieden voor elk type ondernemer de juiste bedrijfshuisvesting.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!