Stemwijzer.nl geeft 20.000 adviezen per uur

Stemwijzer.nl geeft 20.000 adviezen per uur

Stemwijzer.nl geeft 20.000 adviezen per uur

De internetsite http://www.stemwijzer.nl wordt vandaag druk bezocht. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), maker van de StemWijzer, spreekt van 20.000 adviezen per uur (via: NU.nl). Opmerkelijk dat de Fractie Jaspers bij mij zo hoog scoort!?


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • En het feit dat je NVU op nummer 1 hebt staan vind je wel normaal?

  geplaatst op
 • Links in het rood is in elk geval wel normaal (de juiste kleur ook :P)

  geplaatst op
 • Michel, die had ik even over het hoofd gezien; ook die is niet normaal ;-)

  geplaatst op
 • Marco toch, ik weet niet wat de fractie jaspers precies doet, maar 2 keer extreem rechts in je top 3... (CD is neem ik aan de Centrum Democraten?)

  Maar het is duidelijk dat je niet echt links bent.

  geplaatst op
 • Toch wel eng; ik vraag me af hoeveel mensen zo'n stemwijzer advies klakeloos overnemen. Als ik die test doe kom ik ook op NVU uit, maar daar ga ik dus echt niet op stemmen. NVU heeft gewoon vrij slim met de vragen en antwoorden omgesprongen, waardoor de NVU vrijwel altijd goed scoort. Zie hier: http://www.nu.nl/news.jsp?n=686936&c=52&rss;

  geplaatst op
 • Bizar inderdaad. Ik kom ook uit Arnhem en had Jaspers op 1 staan gevolgd door de NVU nota-bene. Bij twee collega's van me precies hetzelfde verhaal.
  Nou ben ik geen hardcore gemeente-politiek volger maar ik weet wel een paar dingen zeker, namelijk dat ik nooit extreem-rechts zal stemmen en dat een Fractie Jaspers-stem een verloren stem is; dan ik kan ik net zo goed thuis blijven.
  Blijft over: het gezond verstand en een heeeeel groot wantrouwen tegen welke stemwijzer dan ook, want dat hier iets niet klopt lijkt me duidelijk.

  geplaatst op
 • Wat ik met bovenstaand bericht inderdaad wilde aantonen dat het resultaat van de stemwijzer werkelijk nergens op slaat. Ik heb geen extreem rechts of linkse gedachten, ben eerder politiek neutraal en stem VVD (in het verleden ook D'66).

  Ben net als Michel benieuwd hoeveel mensen het resultaat van de stemwijzer ook daadwerkelijk gebruiken in hun keuze.

  geplaatst op
 • Ik ben bang dat veel mensen de stemwijzer inderdaad veel te serieus nemen. Als second-opinion of als check is het leuk, maar hier hoor je je stem natuurlijk niet op te baseren. Eigenlijk best een enge gedachte dat een stukje software voor een deel bepaald wie onze bestuurders straks zijn...

  geplaatst op
 • Misschien werd je gewoon verleid door de idiote website van die fractie Jaspers met de hippe background podcast ;)

  geplaatst op
 • Daar waren wij inmiddels ook al achter!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.