Statistieken Marketingfacts

28 februari 2005, 22:22

Statistieken Marketingfacts (pageviews februari 2005; vanaf 3 februari)

Kijk, als Paul en Pietje met cijfers komen, dan kan Marketingfacts natuurlijk niet achterblijven (ondanks dat we nog geen volledige maand draaien met Onestat). Vanaf 3 februari heeft Marketingfacts 95.792 pageviews geregistreerd (48.291 bezoeken). Veruit het grootste deel bezocht de site via RSS (ca. 30%), bookmarks (ca. 20%) en Google (ca. 15%).

Het aantal RSS-lezers neemt nog dagelijks toe. Op werkdagen worden via Feedburner ca. 750 unieke RSS-lezers gemeten en dit aantal zakt in het weekend terug naar ca. 550 unieke RSS-lezers. Deze RSS-lezers zorgen voor gemiddeld 11.000 hits per dag waarvan ca. 5% doorklikt en de site bezoekt.

Sitebezoek Marketingfacts voor 28 februari 2005

Unieke RSS-lezers op Marketingfacts (gemeten met Feedburner)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  bas

  Indrukwekkend! Ik had niet verwacht dat het merendeel van de berichten via RSS wordt gelezen.


  28 februari 2005 om 23:04
  media

  Wat je ziet is dat de meeste vaste bezoekers niet meer via bookmarks binnenkomen (zoals in het verleden) maar via RSS. Ik gebruik zelf eigenlijk nooit meer bookmarks maar laat me leiden door de RSS-feeds in mijn reader. Er zijn nog maar een paar sites (zonder RSS) die ik via bookmark (via homepage van Marketingfacts) bezoek.

  Ben overigens benieuwd hoe dat bij andere weblogs zit. Iemand? En hoe surf je naar de verschillende sites? Via bookmarks of via RSS?


  28 februari 2005 om 23:07
  nikao

  ik maak zelf nog niet heel veel gebruik van RSS..

  aantal sites ga ik standaard heen met bookmarks..

  ik zie op mijn eigen site dat RSS inderdaad een aardig aandeel kan hebben.. met nog neit veel bezoekers groeit het aantal RSS lezers en bezoekers daarvandaan toch behoorlijk..

  hoe zie je je RSS bezoekers trouwens terug in je statistieken?.. ik gebruik MVTracker.. maar bezoekers van rssreaders komen niet in mijn referrer listing voor…


  1 maart 2005 om 06:53
  media

  @nikao: ik maak gebruik van Onestat, Feedburner en FunnelWeb (voor logfile-analyse). Op basis van deze laatste kan het aantal bezoekers via RSS schatten (Exacte cijfers blijft lastig omdat ik nog niet in staat ben om unieke bezoekers van bijv. Bloglines, te onderscheiden. Feedburner kan dit inmiddels wel maar kent weer een aantal andere beperkingen). Uiteindelijk is het een optelsom van bezoekers op basis waarvan ik inschat dat ca. 30% via RSS deze site bezoekt.


  1 maart 2005 om 07:06
  Caspar

  En hoe staat het met de browser/reader verhoudingen?


  1 maart 2005 om 09:24
  media

  @Caspar: Wat bedoel je met de browser/reader verhouding? Het aantal mensen dat de berichten alleen in reader leest vs het aantal mensen dat de site bezoekt? Het enige dat ik daarover kan zeggen is dat er gemiddeld 11.000 hits per dag worden gemeten op de RSS-feeds van Marketingfacts. Welke deel daarvan automatisch zijn en welk deel daarvan ook hits zijn omdat men het bewuste bericht ook daadwerkelijk leest kan ik helaas niet zien. Feit is wel ca. 5% hiervan doorklikt naar de site (ca. 500-600 bezoeken per dag). Dit zijn dus de mensen die een bericht voldoende interessant vinden om het gehele bericht te lezen ipv alleen de titel en de eerste regels van het bericht. Deze groep vertegenwoordigd ca. 30% van het totale aantal bezoeken op marketingfacts; de overige 70% (oftewel ca. 1200-1400 bezoeken per dag) kan dus worden beschouwd als pure browser bezoeker.

  Het korte antwoord: 70/30 🙂


  1 maart 2005 om 11:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!