Sta jij achter de .eu? #adv

30 juni 2015, 12:36

Klanten kiezen voor herkenbaarheid en uitstraling met .eu

Ondanks de roerige tijden zijn .eu-domeinen met meer dan 3.5 miljoen registraties populairder dan ooit. Is jouw domeinnaam nog beschikbaar? Versio biedt een snelle en gebruiksvriendelijke interface voor het beheer van uw domeinen tegen de laagste prijs. Zo registreer je al voor slechts 0,99 euro al een .eu-domein.

Registreer nu je eigen .eu domein voor slechts € 0,99!

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe toplevel domeinen (TLD’s) aan het internet toegevoegd zoals .expert, .camera en .restaurant. Maar met ruim 4 miljoen geregistreerde .eu-domeinnamen is .eu nog steeds één van de populairste extensies van dit moment.

Met het registreren van een .eu domein opent de wereld voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Een .eu-domein wordt in alle 28 landen van de Europese Unie gebruikt waardoor je een groot bereik hebt. Wanneer je handelt of een website hebt die gericht moet zijn op de Europese markt en/of daarbuiten, dan kun je dit heel goed doen met een .eu-domeinnaam, zonder dat je per land een domein hoeft te registreren (zoals .nl/.de/fr/.uk etc.). — Reshad Bashir van de Nederlandse ISP Versio.

Dat .eu populair is, merken ze ook bij Versio. Versio is eind 2012 EURid-registrar geworden en behoort nu tot de 30 grootste registrars van EURid. In de Benelux behoort Versio zelfs tot de 15 grootste registrars.

Particulieren registreren volgens Bashir ook vaak een .eu-domein vanwege de scherpe prijs van de extensie of voor het opzetten van een website met internationale uitstraling. Versio speelt daarop in en vraagt voor een .eu-domeinnaam in 2015 slechts 0,99 euro. Daarmee is de ISP een van de goedkoopste registrars in Nederland.

Hoger in de zoekresultaten

Maar er zijn meer redenen waarom .eu-adressen zo populair zijn.

Als je kiest voor een .eu-domeinnaam, dan straalt dit vertrouwen uit. Europese uitstraling voor je bedrijf, website of blog waarmee je je direct kunt richten op potentiële klanten/bezoekers in Europa. Tevens wordt een .eu-domein eenvoudig herkend door Europese en internationale zoekmachines en klanten.

Zoekmachines als Bing en zeker Google wegen het belang van .eu-domeinnamen steeds zwaarder. In Europese landen zal een .eu-domein beter en hoger worden gewaardeerd dan bijvoorbeeld .com.” Kortom een .eu-domeinnaam geeft een internationale uitstraling met een grote herkenbaarheid.

Goed alternatief

Voor een bedrijf of website die alleen nationaal handelt, zal het niet zo heel veel uitmaken of hij een .nl of .eu registreert. Wel is het zo dat veel .nl-adressen en bezet zijn en daarom is een .eu-domein een goed alternatief.

Bovendien hebben .eu-domeinnamen ook ondersteuning voor DNSSEC. DNSSEC is ontwikkeld als aanvulling op het dns-protocol en moet de kwetsbaarheden in dat protocol verhelpen. Hiermee worden onder andere cache-poisoning en man in the middle-aanvallen tegengehouden. Zo wordt voorkomen dat webverkeer onderschept en doorgestuurd wordt naar malafide websites die mensen kunnen verleiden tot het verstrekken van persoonlijke gegevens. Versio biedt DNSSEC aan voor onder andere .nl, .eu, .be en .uk domeinnamen die hun DNS beheren via het klantenpaneel of de API van Versio.

“Die API bieden wij aan voor onze veeleisende klanten, slimme resellers, particulieren en bedrijven die alles zoveel mogelijk willen automatiseren”, legt Bashir uit. De API kan ingezet worden in bijvoorbeeld een eigen beheer systeem om vanuit de klant zijn eigen website bij Versio bestellingen te plaatsen en aangekochte producten te beheren.

Live service

Wanneer klanten vragen hebben dan, hebben zij bij Versio de mogelijkheid om contact op te nemen via Livechat zodat de klant direct met een medewerker kan chatten om een vraag te stellen of een probleem kenbaar te maken.

Via de helpdeskpagina en via het klantenpaneel kunt u tevens een ticket aanmaken. De mensen van Versio zijn dagelijks bereikbaar van 9:30 uur ’s ochtends tot 02:00 ’s nachts en in het weekend van 09:30 tot 17:30 uur.

Registreer nu je eigen .eu domein voor slechts € 0,99!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!