Sony VAIO PCV-W1 eerste PC-TV in Europa

24 november 2003, 05:55

Sony VAIO PCV-W1: PC, TV en DVD-CD brander in ??n

Ik denk dat ik mijn Sinterklaaskadootje heb gevonden!

Uit de brochure:

Met de Europese lancering van de nieuwe PC-TV, de PCV-W1, toont Sony wederom zijn leiderschap in de Europese consumenten-elektronicamarkt. Deze nieuwe VAIO desktop PC, waar halsreikend naar is uitgekeken, behaalde reeds grote successen in Japan en in de VS. De W1 zet Sony’s traditie van innovatie voort door de traditionele indeling tussen de AV- en IT-gebieden achter zich te laten en een prachtig ogende PC te cre?ren, die gemakkelijk in een volledig functionele TV kan worden omgevormd. De W1 kan worden gebruikt in de PC-stand (met het toetsenbord uitgeklapt), of in de TV-stand (met het toetsenbord opgevouwen). Met een derde optie – de audio-stand – kunnen consumenten het toestel gebruiken als een audiospeler.

Sony VAIO PCV-W1

Met een diepte van minder dan 19 cm neemt hij erg weinig ruimte in beslag. Toch biedt hij een indrukwekkende kijkervaring dankzij het ultraheldere 17,5 inch scherm met hoge resolutie. Wanneer hij als een TV werkt, stelt de W1 een aantal features in werking om de gebruikerservaring te optimaliseren. De helderheid van het LCD-scherm wordt bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor extra helderheid, de kleur van de beelden wordt levendiger dankzij de Natural Colour Control-functie (NCC) en ook Sony’s SRS WOWT Surround Sound-systeem wordt geactiveerd voor extra audioplezier.

Wanneer de W1 in de TV-stand wordt ingesteld wordt automatisch VAIO’s Giga PocketT-software opgestart en weergegeven op een ‘full screen’ scherm. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk TV-programma’s bekijken of opnemen terwijl ze worden uitgezonden, opgenomen programma’s afspelen, of andere beeldbestanden bekijken die op de harde schijf zijn opgeslagen (bijvoorbeeld home movies, digitale foto’s). Dankzij de nieuwe hardware encoding/decoding chip werkt Giga Pocket nu vlotter en sneller dan ooit. En omdat de W1 een PC is, kunnen gebruikers ook genieten van de DVD-RW die in de behuizing is ingebouwd – evenals van de voorge?nstalleerde Click to DVD-toepassing – voor het cre?ren van dvd’s met daarop hun favoriete digitale video’s en foto’s. Wanneer de W1 in audio-stand staat ingesteld met het toetsenbord omhoog geplaatst, kunnen gebruikers hun muziek beluisteren met behulp van de bijgeleverde Sonic Stage-software.

Specificaties
Type nummer PCV-W1
Processor Intel Pentium 4 2,8 Ghz (533 Mhz FSB)
Hard disk 160 Gb
Standaard geheugen 512 Mb DDR SDRAM (333 Mhz)
Scherm 17,5 inch Wide XGA (1280×768) Onyx
Optische drive DVD-RW
Modem Ja, V.90
Interfaces i.Link (S400), 4x USB 2.0, 1x line-in;

1x microfoonaansluiting; 1x telefoonaansluiting;

Ethernet (RJ-45, 10 Base-T/100 Base-TX);

1x PCMCIA-slot (Type II), 1x Memory Stick-slot

VRAM 32 Mb (Shared with system memory)
Ethernet 10/100 ja
PCMCIA ja
Gigapocket ja
Memory Stick ja, blauw
TV out nee
DVI nee
Additionele connectoren Line in, headphones, microphone, VGA, SPDIF
Uitbreidingsloten 1x PCI slot (Type-2)
Accessoires
Toetsenbord Geintegreerd
Muis USB Optisch + wiel
Speakers 3W + 3W
Overig Remote control
Geinstalleerde software Microsoft Windows XP Home Edition (UK), Windows XP

Service Pack 1, SonicStage v.1.5, PictureGear Studio v.1.0,

Giga Pocket 5.5, Click to DVD v.1.2, Power DVD v.4.0,

Norton Internet Security 2003, RealOne Player,

Adobe Acrobat Reader v.5.5, QuickTime v.6.1,

Dvgate v.2.60, Adobe Photoshop Elements 2.0,

VAIO Media v.2.5, Adobe Premiere 6.0 LE,

Micorsoft Works 7.0

Besturingssysteem Microsoft Windows XP Home (UK)
Prijsindicatie Vanaf ca. ? 2150,- (incl. BTW)
Website http://www.vaio.sony-europe.com/

Reviews:

http://www.topproduct.info/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    jacobus h

    ben zins enige weken bezit van de sony vaio pcv-w1/d toen ik hem kochte zat er totaal niets op alleen was hij geistaleert met windows xp prof ik heb in midels het geluid terug ook doet de afstandbedingen het weer alleen heb nog geen tv en geeft telekens een fout aan in zijn giga pocket wat kan ik hier aan doen of heeft u voor mijn wel de goede link om hem weer aan de gang te krijgen mijn tele is 0624179442 verders verblijf ik met vriendelijke groet jh smit


    12 juli 2009 om 21:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!