Sony opent in nazomer aanval op iPod

2 juli 2004, 03:51

Sony opent in de nazomer de aanval op de populaire muziekspeler iPod van Apple. Het Japanse elektronicaconcern presenteerde donderdag een digitale walkman met een opslagcapaciteit voor ongeveer negenhonderd cd’s.

Deze maand komt het apparaat al in Japan op de markt, maar de grote strijd gaat zich vanaf half augustus in de Verenigde Staten en vanaf september in Europa afspelen.

De Network Walkman NW-HD1 is iets groter dan de iPod mini, maar kan volgens Sony meer nummers opslaan en heeft een batterij die het twintig uur langer uithoudt. Vooral met het laatste wil het Japanse concern gaan pronken, zeker omdat de prijs (in de VS minder dan 400 dollar, Europa is nog onbekend) hoger is dan de iPod mini.

De presentatie was goed getimed. Donderdag was het precies 25 jaar geleden dat Sony zijn eerste Walkman introduceerde. De dominantie die het concern in de jaren tachtig had met deze draagbare muziekspeler, is echter in het digitale tijdperk als sneeuw voor de zon verdwenen.

De iPod is momenteel de meestgewilde muziekspeler. De miniversie, die in de VS al een grote toeloop veroorzaakte, komt deze maand in Europa op de markt. Apple opende onlangs al de Europese deuren van zijn internetmuziekwinkel iTunes, die een drijvende kracht is achter de verkoop van de iPod.

Sony presenteert volgende week een Europese tegenhanger van iTunes: Connect. Met de Network Walkman kunnen alleen liedjes uit deze winkel afgespeeld worden.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!