TikTok voedt marketeers op, Google kopieert Pinterest

Social Media Update over Facebook, Keen en betalen via WhatsApp

TikTok voedt marketeers op, Google kopieert Pinterest
, SDIM
@TimMelief10

Ook in deze vreemde tijd verandert er nog dagelijks veel op de verschillende sociale media. Om als online marketeer voorop te blijven lopen, delen wij maandelijks een greep uit de belangrijkste updates. Ditmaal aandacht voor het business-platform van TikTok, de nieuwe Google style-app Keen en de betaalmethode WhatsApp Pay.

TikTok lanceert business-platform

TikTok heeft een business-platform opgezet voor marketeers met een aantal tips en tools hoe zij de app kunnen gebruiken voor advertenties of promoties. In Nederland is het overigens nog niet mogelijk om te adverteren op het platform.

TikTok wil met dit platform bereiken dat advertenties de creativiteit behouden die een organisch bericht ook heeft. TikTok geeft dan ook mee als belangrijkste focus: "Don’t make ads. Make a new trend."

Eerder had TikTok al aangekondigd dat er een grote uitbreiding van de advertentietools zal gaan komen. Adverteerders in het buitenland die gebruik maken van TikTok-advertising geven aan dat het tot op heden nog wat gelimiteerd is. Voor Nederlandse marketeers is het nog steeds wachten tot dit alles beschikbaar is.

Zonder Facebook-page adverteren op Instagram

Het promoten van goede organische content blijft populair. Een nieuwe feature die Facebook uitrolt zorgt ervoor dat iedereen met alleen een Instagram-pagina nu ook organische berichten kan promoten.

Wanneer je als bedrijf niet de capaciteit hebt om campagnes op te gaan zetten in de Facebook Ads Manager, is dit een ideale nieuwe ontwikkeling om toch je berichten geadverteerd onder de doelgroep te krijgen. Op dit moment loopt de test in de VS en Turkije.

Google lanceert style-app Keen

Google heeft een Pinterest-achtige app gelanceerd genaamd Keen. De techreus zegt dat dit een plek is om je interesses te delen met vrienden en dingen te vinden die het leven wat extra’s geven. 

Keen is beschikbaar via het web of via de Android-app. Het is de bedoeling dat je de meest uiteenlopende content aan je ‘Keen’ toevoegt, zoals een recept voor het bakken van brood of hoe je het best een cactus kan verzorgen. De berichten kun je open of gesloten toevoegen.

Het is de vraag of dit kan gaan tippen aan een groot platform als Pinterest, dat inmiddels 367 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

Test met betalen binnen WhatsApp

Facebook blijft zijn e-commerce-strategie doorzetten. In Brazilië wordt op dit moment getest met het betalen direct vanuit WhatsApp. WhatsApp geeft aan dat het nu voor kleinere bedrijven in Brazilië makkelijker wordt om geld te ontvangen van hun klanten. Brazilië is het derde land dat de functie krijgt, want er wordt al getest in Indonesië en India. 

In China is het betalen via messaging-apps al de normaalste zaak van de wereld, maar in westerse landen is het nog vrij onbekend. 

Facebook start uitrol darkmode voor iOS

Nadat darkmode al op desktop beschikbaar was, rolt Facebook nu ook de donkere modus uit voor iOS-gebruikers. De modus kun je als gebruikers zelf activeren bij instellingen. Het is nog niet bekend wanneer de darkmode voor iedereen beschikbaar is. Ook is het nog gissen wanneer de nieuwe feature op Android beschikbaar zal zijn.

De donkere modus op smartphones biedt uitkomst als je er niet van houdt om in het scherpe licht nog een artikel te lezen voordat je gaat slapen. Ook kan het ervoor zorgen dat de batterij van smartphones met een oledscherm minder snel op gaat.

Lees meer Social Media Updates via het profiel van blogger Tim Melief. 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.