Snel uw website uit de Google Sandbox verwijderen?

3 oktober 2005, 14:13

De tool “RankAttack” verwijdert voor slechts $79 uw website uit de Google Sandbox, althans, zo wordt beweerd. De adder onder het gras…

De Google Sandbox, eerder op Marketingfacts al in het nieuws toen bekend werd dat Google eindelijk het bestaan ervan niet langer ontkende, zorgt ervoor dat nieuwe websites zonder trackrecord zich eerst “moeten bewijzen”. Kenmerkend voor een nieuwe website die “gesandboxed” wordt, is dat de posities in de zoekmachine vlak na lancering nog redelijk tot goed zijn, waarna ze binnen enkele weken sterk dalen of zelfs in het geheel verdwijnen. Het Google Sandbox fenomeen is hierdoor ??n van de meest irritante Google algoritmen, hoewel het de kwaliteit van de zoekresultaten bevordert.

Terug naar de tool: RankAttack. De ontwikkelaars van de software leggen in een forum thread uit hoe de software werkt. Grof vertaald stuurt de software een immense hoeveelheid queries naar de verschillende zoekmachines gebruikmakend van de url van de website en de keywords waarop de site gevonden dient te worden. Dit zou Google moeten “triggeren” om de website uit de Sandbox te halen en direct een hogere search engine ranking toe te kennen…

Niet geheel ethisch en bovendien is de effectiviteit van de tool ook wel te bediscussieren als dit inderdaad de Haarlemmerolie moet vormen. Zal me benieuwen hoe snel de eerste berichten ons bereiken van mensen die door het gebruik van de tool definitief uit Google verwijderd worden.

Bron: Search Engine Roundtable

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!