Sneak preview eerste weblogkrant

12 januari 2006, 16:54

Sneak preview eerste weblogkrant

Tonie van Ringelestijn heeft van de eerder aangekondigde weblogkrant, een initiatief van startlog.nl, een sneak preview online staan. Moet zeggen, het ziet er erg goed uit!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  loket

  Ziet er zeker erg goed uit. Zeer benieuwd naar het eerste nummer.


  12 januari 2006 om 17:13
  loket

  @Anders: ja, we krijgen allemaal een krantenwijk (of is het tegenwoordig krantewijk). Oplage is in eerste instantie hooguit 50.000 dus het zal wel meevallen met de werkdruk ’s ochtends.


  12 januari 2006 om 19:10
  jeroenmirck

  Het is een dummy, Anders, geen officieel gedistribueerde krant. Daar staan wel vaker fake-teksten en dergelijke in. Femke Halsema staat er ook in. En zoals ik elders al schreef: die gaat volgens mij ook van zijn levensdagen geen toestemming geven voor doorplaatsing. Daarmee verliest ze namelijk invloed op de plek waar haar woorden verschijnen. Misschien komt zo’n blogje van haar wel naast een betoog van rechts-extremist Michiel Smit te staan. Daar wordt zij niet beter van.


  13 januari 2006 om 15:26
  jorrit kreek

  het klopt dat we voor de dummy oplage (20stuks dus géén nulnummer) geen toestemming hebben gevraagd aan de webloggers. achteraf gezien inderdaad niet handig, we hebben geheel onderschat wat de impact van ons initiatief is. dat vinden we heel erg jammer, het is nooit de bedoeling geweest om goede sier te maken met andermans inspanning. ik heb hier vanmiddag overigens uitgebreid met dominique van geen stijl over gesproken. de dummy is puur bedoeld om te laten zien hoe zo’n krant eruit zou komen te zien; dus meer qua vormgeving dan qua content. zoals eerder gemeld zullen we bij de definitieve krant (én eventuele nul-nummer) echt alleen gebruik maken van weblogger’s-content als daar expliciet toestemming voor gegeven is.


  13 januari 2006 om 15:58
  Anders

  Okee, had ik het verkeerd begrepen, ik dacht inderdaad dat het om de eerste editie ging. Een storm in een glas water dus en een hoop kinderachtige herrie om niks van GeenStijl (what else is new). “We zijn niet uitgenodigd op een feestje dus we hebben gebeld dat we niet zullen komen”.


  13 januari 2006 om 16:13
  karel

  Met die dummie ga je wel langs de adverteerders toch? Je gebruikt de naam van flabber, stijlloos en anderen lijkt me. van geenstijl valt niet anders te verwachten maar juridisch/moreel hebben ze wel gelijk dus


  13 januari 2006 om 17:59
  loket

  @karel en anderen: denk ’s meer ‘out of the box’ en wees blij met een partij als startlog, dat met alle risico’s van dien via een alternatief kanaal de content op weblogs promoot bij wellicht nieuwe doelgroepen. dat is m.i. goed voor het mediumtype weblogs. schouders eronder zou ik zeggen.


  13 januari 2006 om 20:57
  vr

  Ik ben erg benieuwd en kijk er naar uit. En inderdaad, meer out of the box denken kan geen kwaad. Wat mij betreft tegenwoordig dan ook een absolute must.

  Ik zal mn gedachten eens laten gaan over een mogelijke koppeling met televisie. Altijd leuk aan het begin van de werkweek.


  16 januari 2006 om 13:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!