Site voor peoplesearch Spock.com gelanceerd

Site voor peoplesearch Spock.com gelanceerd

Personenzoekmachine Spock.com is officieel gelanceerd. De mensenzoeker draaide al een tijdje in private betaversie. Hier op Mashable werden al in mei van dit jaar uitnodigingen uitgedeeld om de zoekmachine te testen.

Vandaag schrijft Mashable over de lancering van Spock: ‘They ended up serving 300 to 400 pageviews/second at launch, which CEO Jaideep Singh is happy to project to nearly 1 billion pageviews/month.’ Dat gaan ze nooit meer evenaren, aldus Mashable, want het PR bureau van Spock heeft bedacht om alle nieuwsmedia tegelijkertijd in te lichten. Deze piek zal dus naar verwachting eenmalig zijn.

Het gaat nog een beetje langzaam op Spock.com, maar toe maar. Spock aggregeert informatie over personen. Uit onder anderen Wikipedia, IMDB, YouTube, en nog een hele zwik andere sites. Die staan keurig op een rijtje, zoals het een aggregator betaamt.

Je kan zelf tags, links en informatie over mensen toevoegen. Maar dan moet je wel ingelogd zijn. Je kan ook je eigen profiel claimen, mocht iemand er al een over jou hebben aangemaakt. Een voorbeeld: ik had net even gezocht op ‘Steve Jobs’ en daar kwam dit profiel uit rollen.

Het is wel een aardig initiatief, maar echt nieuw is het natuurlijk niet. Zo zijn daar bijvoorbeeld WikiYou, Zoominfo, en Wink.com. Mashable heeft hier een artikel staan over peoplesearch, waarin ze alledrie behandeld worden. En hier een recensie over Spock.com.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Gelukkig ben ik als persoon momenteel onvindbaar!

  'Status: 500 Internal Server Error'

  geplaatst op
 • Deze mensenzoekmachines zijn bijvoorbeeld interessant voor recruiters die informatie van kandidaten willen checken.
  Opvallend is dat deze (voornamelijke Amerikaanse) zoekmachines zich vooral baseren op netwerksites. Voor Personeelslog heb ik een klein onderzoekje gedaan door te zoeken op mijn eigen naam. Pipl.com en Wink.com gaven de meeste relevante verwijzingen.
  Zie ook: Sollicitanten checken wordt steeds makkelijker

  geplaatst op
 • Even gezocht op Jan Peter Balkenende - vervolgens gelachen om de foto die verscheen! Is dit een hack??

  geplaatst op
 • Gaat het persoonlijk om bekenden mensen??
  en niet over mensen buiten de bekend heid???

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.