Sex.com heeft eindelijk wettelijke eigenaar

18 juni 2003, 03:03

De domeinnaam Sex.com heeft eindelijk een wettelijke eigenaar. Stephen Cohen, die miljoenen verdiende aan sex.com, moet de domeinnaam teruggeven aan Gary Kremen. Dat heeft het Amerikaans Hooggerechtshof bepaald.

Kremen registreerde sex.com jaren geleden bij Verisign, dat toen nog Network Solutions heette. Verisign schreef de domeinnaam vervolgens over op de naam van Cohen. Die laatste zou een vervalste brief naar Verisign hebben gestuurd. Verisign op haar beurt zou de domeinnaam hebben overgeschreven zonder de brief te checken of contact met Kremer op te nemen, Cohen bouwde vervolgens een miljoenimperium met sex.com. De site die via die domeinaam is te vinden, zou maandelijks alleen al goed zijn voor een half miljoen dollar aan advertentieopbrengsten.

Miljoenenclaim

Juristen zien de zaak als een mijlpaal omdat Verisign aansprakelijk kan worden gesteld voor het verkeerd overdragen van domeinnamen. Ook kan nu door de rechter worden bepaald of een internetadres beschouwd kan worden als juridisch bezit.

Voor Kremer wordt het echter moeilijk zijn opgelopen schade vergoed te krijgen. Cohen is gevlucht naar Mexico. Verisign houdt vol dat domeinnamen wettelijk geen bezit zijn en ook niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het weggeven van deze naam.

Als Verisign verliest staat het bedrijf een boete te wachten die kan oplopen tot 100 miljoen dollar.

Bron:

http://www.zibb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!