ScoopGo lanceert persoonlijke RSS-zoekmachine

22 november 2005, 08:05

ScoopGo lanceert persoonlijke RSS-zoekmachineSchreven we eerder deze week nog over de doe het zelf zoekmachine Rollyo, vandaag is een Nederlandse variant op basis van RSS-feeds gelanceerd: ScoopGo.com.

Met ScoopGo kan iedereen zijn eigen per-soonlijke zoekmachine maken. Een gebruiker geeft zelf aan welke websites doorzocht moeten worden, en ScoopGo doorzoekt alleen die gekozen websites. ScoopGo.com maakt daarbij gebruik van RSS-feeds.

Persoonlijke zoekmachines

ScoopGo.com biedt iedereen de mogelijkheid om zijn eigen zoekmachine te ontwikkelen, een zogenaamde “Scoop”. Volgens initiatiefnemer Jeroen Bertrams is de website een uitkomst voor mensen die regelmatig naar nieuws of informatie op zoek zijn. Iemand die op de hoogte wil blijven van het laatste marketingnieuws, voegt de rss feeds van zijn favoriete sites toe aan een Scoop, en kan voortaan realtime het marketingnieuws doorzoeken van de websites van zijn keuze.

Bertrams noemt enkele andere voorbeelden: “Mensen die zoeken naar vacatures kunnen via ScoopGo.com hun eigen vacature zoekmachine opzetten. Door de rss feeds van de grote vacaturesites toe te voegen aan een Scoop, kunnen ze ten alle tijde de feeds van alle sites in ??n keer doorzoeken.”

Ook voor mensen die op zoek zijn naar koopjes biedt de website een oplossing. Iemand die op zoek is naar een tweedehands Volvo, voegt de rss feeds van marktplaats, speurders en andere advertentiesites toe aan een Scoop. Met die Scoop kan hij vervolgens realtime de nieuwste advertenties volgen en doorzoeken.

Delen met anderen

Iedereen die een Scoop maakt kan deze delen met anderen. Mensen met een eigen website kunnen bovendien zoekboxen op hun site plaatsen die gebruik maken van de technologie van ScoopGo.com. Alle gemaakte Scoops zijn openbaar. Mensen die populaire Scoops ontwikkelen krijgen een vermelding op de homepage van ScoopGo.com. Datzelfde geldt voor de meest gebruikte Scoops.

Klaar voor Firefox

Gebruikers van Firefox kunnen direct hun eigen Scoops toevoegen aan de “searchbar” in Firefox. Bertrams: “Met ??n druk op een link kan iedere gebruiker ??n of meer Scoops toevoegen aan zijn searchbar. Dat maakt het mogelijk om direct vanuit Firefox een zoekactie uit te voeren op ScoopGo.com.”

Voorbeelden

Het profiel van Jeroen Bertrams bevat enkele voorbeelden van Scoops:

Internetnieuws:

http://www.scoopgo.com/search_view.php?searchname=dutchinternetnews

Tweedehands Volvo:

http://www.scoopgo.com/search_view.php?searchname=tweedehandsvolvo

Wie brengt het nieuws over de overname van Relatieplanet? Zoek via een Scoop:

http://www.scoopgo.com/do_search.php?searchname=dutchinternetnews&q=relatieplanet

Of bekijk het profiel van Jeroen:

http://www.scoopgo.com/show_profile.php?user=jeroen

Jeroen Bertrams zal samen met ondergetekende tijdens Marketing3 ingaan op de mogelijkheden van RSS in de Media Mix.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Feeder

    Alweer een nieuwe concurrent, ik krijg het nog druk. 🙂 Het ziet er veelbelovend uit, Jeroen, veel succes!


    22 november 2005 om 08:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!