Schrijf mee met Mak

13 augustus 2007, 04:50

Op diverse manieren experimenteren bedrijven, omroepen en artiesten met ‘user generated content’. Zo koos zangeres Björk uit 500 inzendingen een videoclip bij haar nieuwste lied ‘Innocence’ en bedachten Piczo en Penguin samen een actie waarbij mensen zelf de boekomslag van een Penguin-boek kunnen tekenen.

En nu meldt ook Geert Mak zich aan het ‘user generated content’ front. Hij nodigt iedereen uit om een bijdrage te leveren aan de tv-serie ‘In Europa’ die de VPRO naar aanleiding van Mak’s epos over de twintigste eeuw aan het maken is en die in het najaar in 35 delen op de buis verschijnt. “De historie bestaat niet uit het verhaal van koning, keizer, admiraal. Het bestaat vooral uit familiegeschiedenis, uw eigen geschiedenis.” Mak en de VPRO hopen op deze wijze persoonlijke verhalen te ontvangen in tekst, beeld of geluid zodat de geschiedenis van het Europese continent door ons allen samen vorm wordt gegeven. Het is zeker de moeite waard om het maakproces van ‘In Europa’ te volgen op de begeleidende website, waar onder andere ook de podcasts van Mak te vinden zijn.

Na jarenlang bij de rijksoverheid gewerkt te hebben, ben ik nu werkzaam als zelfstandig adviseur (AmaZingg) en adviseer ik over web 2.0 ontwikkelingen. De focus van AmaZingg ligt vooral op het gebruik van het web en virtuele werelden door politieke, educatieve en charitatieve/nfp-instellingen. Zo blog ik op ecritures.nl uitgebreid over het gebruik van digitale media in de Amerikaanse presidentscampagne en op amazingg.nl over Second Life. Verder schrijf ik regelmatig artikelen voor zeer diverse bladen als Fonsenwerving, Tennis, Uitvaart ed over webontwikkelingen.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Annet

  Wat een verademing, eindelijk een nederlands 2.0 project met diepgang. Veel succes voor de makers


  13 augustus 2007 om 11:36
  media

  Interessant project dat ik met belangstelling zal volgen!


  13 augustus 2007 om 18:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!