Schrijf mee met Mak

Schrijf mee met Mak
,

Op diverse manieren experimenteren bedrijven, omroepen en artiesten met ‘user generated content’. Zo koos zangeres Björk uit 500 inzendingen een videoclip bij haar nieuwste lied ‘Innocence’ en bedachten Piczo en Penguin samen een actie waarbij mensen zelf de boekomslag van een Penguin-boek kunnen tekenen.

En nu meldt ook Geert Mak zich aan het ‘user generated content’ front. Hij nodigt iedereen uit om een bijdrage te leveren aan de tv-serie ‘In Europa’ die de VPRO naar aanleiding van Mak’s epos over de twintigste eeuw aan het maken is en die in het najaar in 35 delen op de buis verschijnt. “De historie bestaat niet uit het verhaal van koning, keizer, admiraal. Het bestaat vooral uit familiegeschiedenis, uw eigen geschiedenis.” Mak en de VPRO hopen op deze wijze persoonlijke verhalen te ontvangen in tekst, beeld of geluid zodat de geschiedenis van het Europese continent door ons allen samen vorm wordt gegeven. Het is zeker de moeite waard om het maakproces van ‘In Europa’ te volgen op de begeleidende website, waar onder andere ook de podcasts van Mak te vinden zijn.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Wat een verademing, eindelijk een nederlands 2.0 project met diepgang. Veel succes voor de makers

    geplaatst op
  • Interessant project dat ik met belangstelling zal volgen!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.