Rusland: inkomsten reclamebranche stijgen verder

3 maart 2005, 21:46

Meer concurrentie en grotere koopkracht zetten Russische ondernemingen ertoe aan fors te investeren in de marketing van hun producten. De inkomsten uit advertenties zijn dan ook in 2004 met 33 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral innovatieve media-instrumenten en regionale media hebben aan betekenis gewonnen volgens AKAR, de Russian Association of Advertising Agencies

De snelste groei werd gesignaleerd bij reclame via internet: 67 procent meer volume ten opzichte van 2003. Reclame via internet blijft het grootste aandeel vertegenwoordigen. Met tv-spotjes werd in 2004 circa 1,7 miljard US dollar verdiend. Niet alleen de inkomsten en omzet stijgen, ook de kwaliteit van de reclamemarkt neemt verder toe. Dit blijkt uit het toenemend gebruik van niet-traditionele media, zoals directmarketing en het inzetten van relatiegeschenken.

http://www.evd.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!