Ruim helft journalisten gebruikt weblogs

21 juni 2005, 04:21

Euro RSCG heeft de resultaten van haar jaarlijkse Magnet Survey of the Media gepubliceerd. Opvallend is dat ondanks de strijd tussen journalisten en weblogs, maar liefst 51% van de journalisten regelmatig weblogs gebruikt terwijl slechts 1% gelooft in de betrouwbaarheid van weblogs. Belangrijkste redenen om weblogs te gebruiken zijn: opdoen van ideeen (53%), onderzoek en toetsen feiten (43%) en zoeken naar bronnen (36%).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  reinout

  Heb nog niet het hele artikel gelezen maar het lijkt erop dat de weblogs inderdaad de nieuws frontline gaan vormen. De gevestigde journalistiek gaat vervolgens deze blogs gebruiken voor diverse afgeleide aangelegenheden. Waar zit toch die weerstand van de journalistiek om te erkennen dat de weblogs het ultieme journalistieke platform bieden?


  21 juni 2005 om 05:23
  Hans Mestrum

  @reinout: dat gebeurt bijna bij elke nieuwe technologie of toepassing. Mensen zoeken een balans tussen veiligheid/geborgenheid en ontdekking. Enerzijds willen we wel wat nieuws maar is het tegelijkertijd ook eng om de comfortzone te verlaten. Dat zal ook voor journalisten gelden. Weerstand is een overgang in een leerfase naar een nieuw niveau. En daar kom je door heen of niet. Hangt van die weerstand af.


  21 juni 2005 om 05:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!