RSS-statistieken

11 maart 2005, 22:50

Unieke RSS-lezers per dag op Marketingfacts

Deze week is het aantal unieke RSS-lezers per dag voor Marketing-facts de grens van 800 gepasseerd. RSS-readers en aggregators zorgen inmiddels voor ruim 10,000 hits per dag waarvan ca. 5,5% doorklikt naar de website. De groei in RSS-gebruik lijkt redelijk constant met ca. 60 nieuwe aanmeldingen per maand.

Het is nog steeds onduidelijk hoe groot de populatie internetgebruikers is dat gebruik maakt van RSS. Uit onderzoek van Pew blijkt het aandeel RSS-gebruikers in de VS inmiddels 5 procent (pdf) te bedragen. In Nederland zal dit percentage lager liggen; zelf schat ik dit op max. 2 procent. Onder bloglezers ligt dit aandeel op ca. 30 procent.

Ben overigens benieuwd of het Feedburnerstats-experiment aanslaat en meerdere weblogs hun statistieken binnenkort publiceren. Vooralsnog zijn er maar weinig (online) uitgevers en bloggers die hun RSS-statistieken vrijgeven.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Netlash Webdesign

  Heb je ook rekening gehouden met de RSS-lezers die via een dienst als Bloglines werken ?

  Als ik het goed begrijp haalt Bloglines de RSS-feed op, en levert dan een kopie in de database aan zijn abonnees.


  12 maart 2005 om 08:35
  Arnoud

  Ik heb op dit moment zo’n 80 abonnees op mijn webfeed. Dat is een stijging van 45% in vijf weken. Het aantal hits dat door RSS komt is lastig uit m’n statistieken te halen. Ik kan alleen de clickthroughs bij Feedburner bekijken en dat schommelt bij een werkdag tussen de 20 en de 40.


  12 maart 2005 om 14:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!