RSS op Werkenbijhetrijk.nl en de VerRijking

22 maart 2005, 14:54

Sinds gisteren is de vernieuwde site werkenbijhetrijk.nl live gegaan met een feestelijke opening in Den Haag. De site is de afgelopen maanden ontwikkeld door Rhinofly en laat zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Op Frank-ly kun je al wat achtergronden van het project lezen.

Een van de meest in het oog springende functionaliteiten is het gebruik van RSS op het platform voor informatie en voor vacatures

image

Met het oog op de nabije toekomst hebben we (Rhinofly) besloten om op een aantal plaatsen RSS in te zetten als extra communicatiemedium. Zo is het nu mogelijk om naast een gepersonaliseerde, wekelijkse vacature-email ook een eigen RSS feed te gebruiken. Bij het maken van een zoekprofiel kun je direct gebruik maken van een RSS feed om nieuwe vacatures te ontvangen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de 25 laatst toegevoegde vacatures als webfeed te ontvangen. Tenslotte heeft de VerRijking maar liefst 6 RSS feeds. Er is een feed voor alle artikelen op de site en voor elk themadossier op het platform is ook een aparte feed. Op deze wijze willen we geinteresseerden maximaal toegang geven tot de content, zonder ze te storen met voor hen niet-relevante content. De keuze is aan de consument!

Het hele platform is van de grond af vernieuwd en er zitten zeer veel nieuwe mogelijkheden in. Met name voor de eigen Rijksmedewerkers zijn er meer mogelijkheden om informatie te vinden en te delen. Voor de niet-Rijksmedewerker is met name het Persoonlijk dossier een eigen, persoonsgebonden plaats op de site waar je je CV kunt plaatsen en sollicitatiebrieven kunt schrijven.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!