RSS marketing nog in de kinderschoenen ?

2 februari 2006, 04:58

Afgelopen dinsdag vond de cursus RSS marketing plaats. Onder leiding van Marco Derksen en Jeroen Bertrams kregen de deelnemers gedurende de dag de ins and outs van RSS te horen. In de discussies tussen de deelnemers kwam onder meer het volgende naar voren m.b.t. RSS marketing:

 • RSS wordt momenteel nog vooral gebruikt door de “Early Adaptors”
 • We zitten nog aan het begin van het RSS tijdperk
 • De mogelijkheden op het gebied van RSS zullen de aankomende periode toenemen
 • De integratie van RSS (door Microsoft Feeds genoemd) in Internet Explorer 7, Outlook 12 en Windows Vista zal zorgen voor een flinke stijging van het RSS gebruik

Een interessante dag die mij meer inzicht heeft gegeven in de mogelijkheden van RSS. Tijdens de cursus werden door cursisten een aantal leuke mogelijkheden van RSS uitgewerkt, waarvan een aantal waarschijnlijk op zeer korte termijn al beschikbaar zullen zijn.

Martin de Boer
Interim (Online) Marketeer bij Efarmers

Marketeer met een passie voor Interactive Marketing. Daarnaast veel aandacht voor nieuwe "online" ontwikkelingen. Na ruim 8 jaar als Channel Manager Internet voor ABN AMRO te hebben gewerkt, ging hij vervolgens aan de slag als Marketing manager voor Hotel Bookers (o.a. hotelspecials.nl , bungalowspecials.nl en hotelaanbiedingen.nl). In 2009 zijn eigen advies/interim bureau efarmers gestart. Van waaruit hij diverse bedrijven adviseert over online marketing/strategie. Passie voor site analyse en daarmee het optimaliseren van campagnes, conversie en site bezoek. Daarnaast veel interesse voor new media en social media. Interesse in online media planning, multi channel campagnes en digitale overheid. Waarbij de laatste interesse vanuit mijn raadslidmaatschap van de gemeente Edam-Volendam is ontstaan.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Raceman

  quote “Tijdens de cursus werden door cursisten een aantal leuke mogelijkheden van RSS uitgewerkt, waarvan een aantal waarschijnlijk op zeer korte termijn al beschikbaar zullen zijn.”

  Zijn daar voorbeelden van?

  Ook ik heb beta IE7 geinstalleerd. Echt veel meerwaarde vind ik het persoonlijk nog niet hebben.

  Daarnaast gebruik ik rssreader(.com), daar vind ik het al prettig dat ik een popup kan krijg bij nieuwe inhoud.

  Wat ik nog mis (het is er vast al, maar nog geen tijd gehad om me erin te verdiepen), is een reader waarbij ik een keyword lijst kan aanmaken, en daar triggers op kan zetten. Zodat als bijvoorbeeld in 1 van de feeds “keyword” voorbij komt, ik een wave geluidje afgespeeld krijg, extra popup, bold letters, etc.


  2 februari 2006 om 06:59
  Mark de Kock

  Martin, op mijn log staat de samenvatting van deze RSS punten maar ook andere punten die in een ‘expert’overleg aan bod zijn gekomen en waarschijnlijk deels door Marco zijn gebruikt.


  2 februari 2006 om 07:53
  paul

  Beste Marco,

  Word de presentatie van gisteren ook beschikbaar gemaakt voor download?

  Greetz

  Paul


  2 februari 2006 om 08:36
  paul

  correctie: gisteren = eergisteren


  2 februari 2006 om 08:37
  Raceman

  Bedankt, dat ga ik eens uitproberen.

  Een eventuele volgende keer zal ik er ook proberen bij te zijn. Ik weet denk ik al aardig wat de mogelijkheden en ontwikkelingen zijn, maar vind het toch interesant om het erover te hebben, en te netwerken 🙂


  2 februari 2006 om 09:24
  Raceman

  Werkt erg fijn de FeedDemon reader, goede tip!


  2 februari 2006 om 16:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!