Renzo Taal (Salesforce) over machine learning, artificial intelligence en data

Renzo Taal (Salesforce) over machine learning, artificial intelligence en data

Renzo Taal, senior vice president Northern Europe region bij Salesforce, schetst hoe technologie alle industrieën wereldwijd gaat beïnvloeden in de nabije toekomst. "Machine learning en artificial intelligence zijn de twee grote stromen om een system of intelligence te creëren. Daarbij is het plaatsen van relevante data in context, ongeacht het kanaal, een erg belangrijke stap."

De vierde industriële revolutie

De wereldgeschiedenis kent meerdere industriële revoluties. Ooit maakten we kennis met stoom, water en gemechaniseerde productie in de industrie. Daarna kwamen elektriciteit en massaproductie, gevolgd door computers, ict en geautomatiseerde productie. De vierde revolutie kenmerkt zich door robots, 3D-printen en slimme fabrieken.

Taal: "De beperking zit 'm niet meer in de technologie, maar in de creativiteit en inventiviteit van onze eigen gedachten. Wat kun je nou bedenken waardoor je je klanten op een compleet andere manier kunt bedienen met behulp van digtalisering?"

RENZO TAAL

Renzo Taal beschrijft zichzelf op zijn LinkedIn-profiel kort en krachtig: 'adapt and overcome'. Daarmee doelt hij op zijn problem solving skills. In 2014 werd Taal genomineerd voor de 'Top Innovator for the Netherlands'-titel en hij wordt een van de meest invloedrijke business leaders in zijn klasse genoemd. 


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Maar zullen ooit computers ons de baas zijn? Is Artificial Intelligence wel veilig? Wordt de vijfde revolutie, de Artificial Singularity, ons mensen niet te veel? Ik vind het maar een akelige bedoening...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.