ReclameReview: Zuivelpak

9 augustus 2017, 11:00

Zuivelpakken worden steeds vaker gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dat is de boodschap van deze campagne, die ontwikkeld is door de zuivelindustrie en de supermarktbranche.

Credits

Geen idee, ik kon het nergens vinden. Iemand?

De doelstelling

Communiceren dat steeds meer zuivelpakken bestaan uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

De uitwerking

Hoe leg je uit dat een zuivelpak steeds vaker gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen? Het geanimeerde duurzame zuivelpakje in de commercial ondervindt aan den lijve hoe hij letterlijk als schoolvoorbeeld fungeert.

Het oordeel

Wat moet ik hier nu mee als kijker? Echt, ik wil heel graag een bijdrage leveren aan minder afval en meer duurzaamheid, maar vertel mij dan hoe ik dat moet doen. Als het nu zo makkelijk was dat ik gewoon zuivel van het duurzame merk Zuivelpak kan kopen in de supermarkt…

De afzender van deze campagne? “Deze website en de campagne ‘Natuurlijke grondstoffen’ is een initiatief van de zuivelindustrie en de supermarktbranche.” Dat past wel bij elkaar natuurlijk: twee overkoepelende branches maken een overkoepelende campagne voor zuivelverpakkingen van natuurlijke grondstoffen.

Als bewuste consument zou ik liever concrete actiepunten krijgen. Bijvoorbeeld dat alle zuivelverpakkingen van supermarkt X duurzaam zijn. Of dat alle verpakkingen van zuivelmerk Y een goede keuze zijn. Daar kan ik tenminste iets mee. Met deze commercial informeer je alleen in de breedte, maar de grote vraag die open blijft staan is: Hoe dan? (sorry Tele2!)

De invulling van de commercial is wel aardig: het levende zuivelpakje dat als voorbeeld kan dienen voor een schoolproject over natuurlijke grondstoffen. De voice-over brengt de rest van de boodschap over. Alleen zou ik dus die boodschap graag wat concreter gecommuniceerd hebben.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Erik

  Ja, er zit papier in zo’n pak en dat kan gerecycled worden. Maar er zit ook plastic in. De voorbeelden tonen hoe het papier tot nieuwe producten leidt, maar over het plastic zijn ze erg stil.


  2 mei 2019 om 13:27
  Erik

  Ja, er zit papier in zo’n pak en dat kan gerecycled worden. Maar er zit ook plastic in. De voorbeelden tonen hoe het papier tot nieuwe producten leidt, maar over het plastic zijn ze erg stil.


  2 mei 2019 om 13:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!