ReclameReview: ‘Life’s for living’, zo zegt Lotto

ReclameReview: ‘Life’s for living’, zo zegt Lotto

Het Italiaanse sportmerk Lotto lanceerde een nieuwe collectie schoenen en kleding: 'Life's Collection'. In de nieuwe commercial, ontwikkeld door KesselsKramer, wordt de link gelegd tussen sporten en het leven zelf.

Credits

Bureau: KesselsKramer
Beeld: Steph Wilson

De doelstelling

De nieuwe schoenen en kleding van Lotto's 'Life's Collection' introduceren.

De uitwerking

Er zijn veel verschillende sporten, maar eigenlijk is het hele leven een sport. Dat is de basisgedachte van de nieuwe Lotto-campagne. Met de nieuwe 'Life's Collection' wil Lotto de nadruk leggen op de link tussen het leven en sporten. Met de focus op plezier hebben in het leven, want: 'Life's for Living'.

Het oordeel

Tja, 'Life's for living', dat kunnen we natuurlijk niet ontkennen. Heel bijzonder is deze nieuwe campagne van Lotto niet. Al zie ik zeker wel positieve punten. De naam 'Life's' wordt ontzettend duidelijk gecommuniceerd. Tijdens de 45 seconden van de commercial ontkom je er gewoonweg niet aan. Je zou bijna denken dat de merknaam Lotto ondergeschikt is aan de nieuwe collectienaam, alsof het om een rebranding gaat.

De eerste helft van de commercial is puur opgebouwd uit kleurrijke teksten met even kleurrijke achtergronden. Daarna zien we 10 seconden sportende mensen in beeld en vervolgens zijn het weer kleuren en letters. Daarmee valt de commercial absoluut op in vergelijking met andere lifestyle-achtige sportcommercials.

Waar het bij deze commercial in mijn ogen aan ontbreekt is dat de naam 'Life's' niet duidelijk wordt gekoppeld aan de kleding en schoenen die we in slechts 10 seconden voorbij zien komen. Wel aan de merknaam Lotto, dus die combi blijft vast hangen bij de doelgroep. De beelden van 'levenssporten' zijn best grappig, maar niet hilarisch. Daar komt nog bij dat de outfits niet heel duidelijk te zien zijn en daar is de commercial juist voor gemaakt. Maar wie weet, misschien is dit alleen als introductie van de collectienaam bedoeld en komt er nog een vervolg...


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.