ReclameReview: de eerste Nederlandse commercial van Budweiser

Wat brouwt The King of Beers van zijn lanceringscampagne?

ReclameReview: de eerste Nederlandse commercial van Budweiser

"The King of Beers is finally here." Met deze gedurfde boodschap lanceert Budweiser de eerste Nederlandse tv-commercial. Wie krijgt er dorst van?

Credits

Creative Agency: XXS Amsterdam
Head of strategy: Joram Helmer
Creative director: John de Vries
Account: Ward Enckhof, Lisa Been, Marthe Driest
Edit en animatie: Pieter Bokhorst
Verantwoordelijk bij Budweiser: Jacques Lebel (Marketing Director BU Noord), Joost van de Sande (Marketing Manager Nederland), Sjors van Drie (Senior Brand Manager)

Doelstelling

De naamsbekendheid van Budweiser onder Nederlandse bierdrinkers verhogen en zo meer sales realiseren.

Uitwerking

Budweiser probeert voor zichzelf langzaam maar zeker een plek te veroveren op de Nederlandse biermarkt, onder andere door een partnership met Ajax en het culturele event BudX Amsterdam. Deze commercial is de eerste die speciaal is gemaakt voor de Nederlandse markt.

"Lekker bombastisch je entree maken in een nieuwe markt"

Al meer dan duizend horecagelegenheden schenken inmiddels Bud en in de supermarkt kunnen consumenten het Amerikaanse bier kopen in fles en blik. Met deze campagne kondigt Bud aan dat 'The King of Beers' eindelijk in ons land is aangekomen.

Oordeel

Ik geef toe: ik hou wel van deze stijl van communiceren. Lekker bombastisch je entree maken in een nieuwe markt. De muziek is heerlijk gekozen en het beeld is goed afgestemd daarop. Er valt genoeg interessants te zien en te horen, dus je trekt zo wel de aandacht.

Natuurlijk hoeft er inhoudelijk amper iets gecommuniceerd te worden. Het is bier, punt. Oké, de 'smooth taste' wordt nog even benadrukt, maar volgens mij kun je zoiets subjectiefs nooit hard beweren. Waar het vooral om gaat is dat deze commercial aan alle kanten 'Bud' uitstraalt. Dat is exact de bedoeling natuurlijk.

Noem het Amerikaans of borstklopperig, maar die titel 'The King of Beers' zetten ze wel leuk in. Dat kroontje op het einde maakt het mooi af, simpel maar effectief. Of ze er op korte termijn al veel extra bier door gaan verkopen, zou ik niet durven voorspellen. Maar als merk maken ze wel indruk door hun plek te claimen in het Nederlandse reclamelandschap.

Credits afbeelding: Budweiser, licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.