Realrank blogs beter dan PageRank?

Realrank blogs beter dan PageRank?

IZEA de maker van PayPerPost komt met RealRank:

“Finally, there’s a blog ranking system that uses real data to calculate which blogs are getting the most traffic and have the most influence on the web. IZEARanks ranks the top blogs in the blogosphere via actual site statistics, not an extrapolation of estimates.”

Dit doet IZEA om minder afhankelijk te worden van de PageRank aangezien Google betaalde tekstlinks voor PageRank afstraft. Waarom?

Realrank is het antwoord van Payperpost op de ‘linkhunt’ waar Google momenteel mee bezig is. Eerder paste Google haar PageRank zo aan dat betaalde links niet meer meetellen.  Ook blogs uit het payperpost netwerk kregen een PageRank straf, zo leek het.

Omdat de waarde van posts die blogs als betaalde reviews plaatsen direct afhankelijk was van de PageRank van het blog, raakte deze PageRank straf het Payperpost betaalmodel direct in het hart. Met RealRank hoopt IZEA minder afhankelijk te worden van de populariteitscijfers van Google.

Om een realrank te krijgen moet wel een tellertje op de eigen blog geplakt worden. Is dit of een vergelijkbare teller iets voor de Marcom top 100? Ben je wel van het “gezeur” (sorry) af of Technorati en PageRank nu wel of niet een goede graadmeter zijn voor blogpopulariteit.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Jammer aan dit systeem is dat je gelijk alle sites buiten de cirkel niet meeweegt waardoor het -tenzij vrijwel iedereen het gebruikt- alsnog een oneerlijke vergelijking is. Ondanks de kritiek die er is op Google en Technorati nemen die wél het hele spectrum mee.

  geplaatst op
 • Precies het probleem. Zie Alexa, Compete etc. Bovendien werkt Google al lang niet meer zo met Pagerank. Dit is de laatste jaren minder geworden en komt alleen nu weer terug in de discussie van supplemental/main index.

  Een vergelijkbaar model is Quantcast.com ook een silicon valley startup, die een "visit graph" bouwen, net als Google een "link graph " heeft. De basis wordt gelegd door het surfgedrag van 2.2 million users en verder de input van ISP's en grote websites.

  Wat misschien gebeurt is dat ze met opzet degenen die niet meedoen heel laag zullen ranken, zodat die zich wel gedwongen voelen om de javascript op hun blog te laden, daarmee market share winnend. Iets soortgelijks wordt ook wel gezegd over anderen zoals quantcast.

  Hoe dan ook zijn deze externe statistics bijzonder slechte wijzen van meten. EN AL HELEMAAL Pagerank, als daarmee de toolbar pagerank wordt bedoeld. Deze werkt al 1-2 jaar niet meer op betrouwbare wijze.

  FORGET pagerank. Die is niets meer waard.

  geplaatst op
 • @Patrick: Natuurlijk stelt PageRank niets voor maar de perceptie ervan is dat het wel wat voorstelt. En bij PayPerPost en Marcom 100 bepaald het gedeeltelijk de post prijs.

  geplaatst op
 • Zeker interessant om in overwegen te nemen voor de Marcom Top100.

  Het blijft altijd een aanhoudende zoektocht naar representatieve meetmethoden, gezien de enorme snelheid van de technologische ontwikkelingen en het constant veranderende gedrag van bezoekers. Het is een grote uitdaging om op dat gebied bij te blijven. Hoe tel je bijvoorbeeld pageviews op een site die compleet uit AJAX technologie bestaat, daarbij is er immers niet meer echt sprake van "pagina's", er zijn kortom nog voldoende vraagstukken waar we onze tanden nog op kunnen stukbijten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.