Reageren op weblog via tekeningen?

9 juni 2005, 20:22

Weblog Jaggle heeft vandaag Painticons gelanceerd. In plaats van plaatjes of tekst achterlaten in de reacties is het nu mogelijk om in je eigen browser te tekenen. Deze tekeningen worden gemaakt met behulp van Scalable Vector Graphics. De laatste versie van Firefox heeft deze plugin standaard geinstalleerd, en Internet Explorer-adepten kunnen hier de gratis plugin van Adobe downloaden.

Moet zeggen dat ik dit nog niet eerder heb gezien. Weet ook niet of het een groot succes wordt. Wellicht een idee voor kleuterblogs?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Vincent

  Met Flash is dat toch allang mogelijk?

  De penetratiegraad van de flashplayer (v6) zal altijd wel boven deze plugin blijven denk ik


  9 juni 2005 om 21:18
  media

  Ken ook de flash-variant nog niet; waar wordt die toegepast? Bij Jaggle zijn de bezoekers al boter-kaas-en-eieren aan het spelen, blijkbaar heeft het inmiddels al een sociale functie 😉


  10 juni 2005 om 02:29
  Simon

  Nou mijn Firefox heeft die plug-in in ieder geval niet, en ik heb wel de laatste versie… (1.0.4). Firefox wil de plug-in ook niet downloaden. Maar goed, het is wel grappig en zou wel handig kunnen zijn op sommige weblogs (of gewoon leuk natuurlijk). Interessant voor mij is dan weer dat Jaggle op Pivot draait… 🙂


  10 juni 2005 om 04:36
  BasW

  Ach, leuk toch, online Photof*ck Friday?


  10 juni 2005 om 07:10
  Zwelgje

  @Vincent. Ik ben geen Flash guru, maar hoe wil je de gemaakte tekening door een gebruiker opslaan op de server. Is dit technisch mogelijk? Zo ja, hoe? Kun je mij anders Ff een mail sturen? Thx.


  10 juni 2005 om 17:57
  Vincent

  @Zwelgje: ik heb je een mailtje gestuurd

  @Annet: in Internet Explorer had ik niet de vereiste Java Runtime. De subversie lijkt niet hoog genoeg. Ik denk dat de drempel vrij hoog is om 15mb te downloaden.

  Misschien is het persoonlijk, maar ik heb een geweldige hekel aan Java. De browser reageert even niet op wat ik wil en het is een zwaar en log. Met Flash is ook erg veel mogelijk op teken gebied.


  10 juni 2005 om 18:43
  mangold

  @Zwelgje & Vincent: Ik heb in 1996 ofzo eens zoiets in elkaar gezet, voor een Sony MiniDisc campagne. En daar liep ik tegen precies dát probleem aan dat Zwelgje noemt: hoe sla je de door een bezoeker gemaakte tekening op op de server?

  De oplossing die ik daarvoor bedacht is supersimpel: ik sloeg niet de tekening op, maar de manier waarop hij gemaakt werd.

  Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het ‘loggen’ van alle acties en muisbewegingen, in een array. Stuur die array vervolgens naar de server, en ‘speel deze opnieuw af’ om de opgeslagen tekening terug tot leven te wekken.


  10 juni 2005 om 19:04
  Vincent

  @Carl

  Dat is precies wat ik ook doe, met behulp van de GD library kun je PHP ook direct een afbeelding laten genereren. Dan kun je deze afbeelding gewoon opslaan met het insert_id van de reactie.


  10 juni 2005 om 19:06
  mangold

  Da’s een goed idee, Vincent, om die GD library daarvoor te gebruiken!

  Maak dat dingetje open source beschikbaar, en je wordt voor de rest van je leven aanbeden door de complete bloggers community 😉


  10 juni 2005 om 20:20
  Annet de Graaf

  @Vincent en Carl

  Interessant! Mail mij ook maar even, ik wil hier wel iets meer over weten.

  Fijn weekend


  11 juni 2005 om 08:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!