Reageren op weblog via tekeningen?

Reageren op weblog via tekeningen?

Weblog Jaggle heeft vandaag Painticons gelanceerd. In plaats van plaatjes of tekst achterlaten in de reacties is het nu mogelijk om in je eigen browser te tekenen. Deze tekeningen worden gemaakt met behulp van Scalable Vector Graphics. De laatste versie van Firefox heeft deze plugin standaard geinstalleerd, en Internet Explorer-adepten kunnen hier de gratis plugin van Adobe downloaden.

Moet zeggen dat ik dit nog niet eerder heb gezien. Weet ook niet of het een groot succes wordt. Wellicht een idee voor kleuterblogs?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Met Flash is dat toch allang mogelijk?
  De penetratiegraad van de flashplayer (v6) zal altijd wel boven deze plugin blijven denk ik

  geplaatst op
 • Ken ook de flash-variant nog niet; waar wordt die toegepast? Bij Jaggle zijn de bezoekers al boter-kaas-en-eieren aan het spelen, blijkbaar heeft het inmiddels al een sociale functie ;-)

  geplaatst op
 • Nou mijn Firefox heeft die plug-in in ieder geval niet, en ik heb wel de laatste versie... (1.0.4). Firefox wil de plug-in ook niet downloaden. Maar goed, het is wel grappig en zou wel handig kunnen zijn op sommige weblogs (of gewoon leuk natuurlijk). Interessant voor mij is dan weer dat Jaggle op Pivot draait... :)

  geplaatst op
 • Ach, leuk toch, online Photof*ck Friday?

  geplaatst op
 • Een flash voorbeeldje kan ik even niet vinden. Heb het ding van Jaggle even in Flash gekopieerd: http://www.avviso.nl/paint/

  geplaatst op
 • @Vincent. Ik ben geen Flash guru, maar hoe wil je de gemaakte tekening door een gebruiker opslaan op de server. Is dit technisch mogelijk? Zo ja, hoe? Kun je mij anders Ff een mail sturen? Thx.

  geplaatst op
 • Jongens, dit is slecht(s) kinderspel

  Check: http://www.moovl.nl/general.php

  Mozilla zou met deze producenten eens om de tafel moeten gaan zitten. Moovl heeft een prachtige demonstratie gegeven op het Cinekid festival 2004, ik heb er met open mond naar staan kijken en mijn dochter (kleuter) heeft er met overgave en plezier mee gespeeld.

  Het voordeel van Moovl is dat het in combinatie met fysieke activiteiten (in birds eye view timeline webcamshots van reallife composities) tot prachtige online animaties en schetsen kan leiden.

  geplaatst op
 • @Zwelgje: ik heb je een mailtje gestuurd

  @Annet: in Internet Explorer had ik niet de vereiste Java Runtime. De subversie lijkt niet hoog genoeg. Ik denk dat de drempel vrij hoog is om 15mb te downloaden.

  Misschien is het persoonlijk, maar ik heb een geweldige hekel aan Java. De browser reageert even niet op wat ik wil en het is een zwaar en log. Met Flash is ook erg veel mogelijk op teken gebied.

  geplaatst op
 • @Zwelgje & Vincent: Ik heb in 1996 ofzo eens zoiets in elkaar gezet, voor een Sony MiniDisc campagne. En daar liep ik tegen precies dát probleem aan dat Zwelgje noemt: hoe sla je de door een bezoeker gemaakte tekening op op de server?

  De oplossing die ik daarvoor bedacht is supersimpel: ik sloeg niet de tekening op, maar de manier waarop hij gemaakt werd.

  Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het 'loggen' van alle acties en muisbewegingen, in een array. Stuur die array vervolgens naar de server, en 'speel deze opnieuw af' om de opgeslagen tekening terug tot leven te wekken.

  geplaatst op
 • @Carl

  Dat is precies wat ik ook doe, met behulp van de GD library kun je PHP ook direct een afbeelding laten genereren. Dan kun je deze afbeelding gewoon opslaan met het insert_id van de reactie.

  geplaatst op
 • Da's een goed idee, Vincent, om die GD library daarvoor te gebruiken!

  Maak dat dingetje open source beschikbaar, en je wordt voor de rest van je leven aanbeden door de complete bloggers community ;-)

  geplaatst op
 • @Vincent en Carl

  Interessant! Mail mij ook maar even, ik wil hier wel iets meer over weten.

  Fijn weekend

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.