Primeur in Nederland met MSN safety buddy

27 april 2006, 04:00

Nederland krijgt de primeur met safety buddy van MSN Messenger. De buddy genaamd Mr. Control wordt vandaag gepresenteerd op een congres van de Stichting De Kinderconsument en de Algemene Onderwijsbond. Jongeren kunnen de buddy toevoegen aan hun contactenlijst. Als ze worden lastiggevallen met pesterijen, virussen of webcamseks, kunnen ze een chat starten met Mr. Control die dan advies zal geven. Als de proef slaagt, wordt Mr. Control wereldwijd ingevoerd.

De service is vergelijkbaar met Kindertelefoon aldus Jacqueline Smit, directeur van MSN Nederland. Mij is nog niet geheel of hier sprake is van een geautomatiseerde bot of dat medewerkers de chat afhandelen. Een samenwerking met bijvoorbeeld de Kindertelefoon zou immers prima kunnen.

Bron: AD.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Edwin

  Leuke toepassing van MSN bots, weet iemand waar deze bot te vinden is of wie hem ontwikkeld heeft.


  28 april 2006 om 19:38
  Malou

  Nee, ik wil het ook heel graag weten, maar kan het nergens vinden. Als ik het al niet kan vinden hoe moeten jongeren de buddy dan kunnen toevoegen?


  30 april 2006 om 15:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!