Première videoclip Robbie Williams op mobiele telefoon

8 november 2004, 07:01

Emerce: De nieuwe videoclip van Robbie Williams beleeft zijn première op de mobiele telefoon en niet op de televisie.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

17 Reacties

  at

  Maar wat heeft dit bericht met het vorige te maken? Alles, meer intelligentie en opslagcapaciteit in mobiele apllicaties geven de markt voor media distribitie (maar ook de Mediamarkt!) een enorme schop naar voren. De mobiele telefoon is straks onze digitale controler en het convergentie punt voor vele diensten en communicatie mogelijkheden. Waaronder entertainment, betalen en navigeren maar ook bijvoorbeeld ontsluiting van internetdiensten in een WiFi omgeving en de additionele intelligentie voor bijvoorbeeld van digitale carhifi etc.


  8 november 2004 om 12:01
  media

  Albert, ik geoof absoluut in de mogelijkheden van de (breedband) mobiele telefoon. Voorlopig krijg ik er alleen hoofdpijn van als ik lang naar zo’n klein schermpje zit te turen en kramp in m’n vingers als ik probeer een stukje tekst in te tikken. Vraag is eigenlijk, hoe ver is de technolgie en mogen we op korte termijn verbeterde toestellen verwachten? Als dat niet het geval is ben ik bang dat het niet echt een succes wordt.


  8 november 2004 om 12:09
  at

  Marco, ik denk dat mobiele applicaties juist een selectief distributie punt wordt voor korte fragmenten, nieuwsberichten en muziek. Een film kijken daar geloof ik niet in als het gaat om een scherm het huidige formaat. De nadruk komt verder liggen op interfacing. Als interface voor Wifi schakel je natuurlijk de laptop in en wat de denken van toepassingen met carequipment? Er is een belangrijke trend bij fabrikanten naar iets grotere toestellen en toestenborden. Verder kan navigatie en local based marketing als content (anwb VVV NVM) dienen maar ook de digitale verkoper indien gewenst bij Albert Heijn je laten informeren: goede middag ik heb de volgende producten uit uw profiel in de aanbieding, uw bonussaldo is X “. Bij de kassa ben je al bekend en kan je snel afreken.

  Sometimes size doesnt matter!


  8 november 2004 om 12:27
  at

  Beste Carl, wat heeft jouw opmerkingen en linkjes met mijn vaststelling te maken? Is het niet het aanbod van content en diensten die het gebruik, gedrag en vraag zullen veranderen? UMTS is een dienst welke zich nog volledig moet ontwikkelen. De zaken die omschrijf hebben met vooral met GPRS, WiFi en memoty cards te maken. UMTS sluit langzaam maar zeker aan. Het gaat nu om high end hardware en multifunctionaliteit.


  8 november 2004 om 13:37
  media

  Albert, ik moet Carl hierin gelijk geven. De mobieltjes van nu (hoe geavanceerd ook) zijn eigenlijk alleen geschikt om mee te bellen. Alle andere zaken zijn leuk maar heb je na een paar keer wel gezien. Ook ik heb inmiddels de Vodafone Live en andere mobiele gadgets in de kast liggen. Gebruik ze zo nu en dan als reservetoestel. Technische aspecten mbt gebruik (waar dus ook energieverbruik bij hoort) zullen een belangrijke drempel zijn in het succes.

  Als interface naar je notebook (of andere apparatuur), daar geloof ik wel in maar hoe lang nog en dit zt standaard in een notebook zelf?


  8 november 2004 om 14:45
  Anders

  Mwoah, het hete hangijzer bij mobieltjes, pda’s, gsm’s of hoe je ze wilt noemen, is dat het je een godsvermogen kost. Zelfs een simpel MMSje kost je al snel anderhalve euro.

  Hoe snel de ontwikkelingen ook gaan en hoe veelzijdiger de apparaten ook worden, het een kansloze bedoening als je thuis *en* op kantoor een PC hebt waar je nagenoeg dezelfde content gratis en voor nop kunt zien.


  8 november 2004 om 15:31
  at

  Anders, ook hier dezelfde opmerking. Vergeet de MMS toepassing die overigens wel heel veel omzet opleverd voor de telco’s. Het gaat hier om ADDITIONELE content die je dus juist NIET thuis en op kantoor vind of content on-demand, voor in trein (gesponsorde WiFi), achterin de auto of voor een toeristisch item dan wel schilderij of een huis dat te koop staaten waar je belangstelling voor hebt…….daar is men wel bereid voor te betalen. Toegevoegde waarde is wat anders als toegevoegde diensten!


  8 november 2004 om 15:53
  at

  Alex, Apple komt met een M-pod die ook een camera en bel functie heeft. Zéér betrouwbare telco bron… wat jij zegt klopt, al denk ik dat er ruimte is voor beide toepassingen.


  8 november 2004 om 16:03
  Anders

  @at – precies, daar geloof ik dan ook wel in. Echter niet in flauwekul als videoclips per mobieltje.


  8 november 2004 om 16:21
  media

  Albert, je verhaal is inderdaad duidelijk; ik reageerde iets te snel op het idee van video e.d. via mobiel. Zal je uiteraard blijven volgen! 🙂


  8 november 2004 om 16:31
  EJ

  –Maar wat heeft dit bericht met het vorige te maken?

  –Beste Carl, wat heeft jouw opmerkingen en linkjes met mijn vaststelling te maken?

  –Carl, Marco, wat een statische visie en wat weinig onvankelijkheid voor argumenten met inhoud.

  Doe jij ook de relaties voor je bedrijfje? En was jij het niet die aangaf de je van een vriend sneller iets aanneemt?

  Prettige wedstrijd.


  8 november 2004 om 18:00
  at

  Best EJ, verklaar je nader. Dit is een weblog en er ontstaat een leuke inhoudelijke discussie over een posting en onderwerp welke ik niet alleen als interresant ervaar maar ik ook denk een heldere visie te kunnen loslaten en dat wellicht wat uitdrukkleijk doe. Als je inhoudelijk opmerkingen hebt over het onderwerp en het gebezigde hoor ik dat graag.

  Ik vind overigens de manier waarop je reageert en de tenuer in je andere reacties met name richting Marco ook niet echt gezellig. Maar moet kunnen natuurlijk.


  8 november 2004 om 19:53
  EJ

  De gezelligheid van jouw reacties en stellingen moet ieder voor zich beoordelen. Ik denk overigens dat Marco prima in staat is om voor zichzelf te spreken.

  Verder stel je dat je een heldere visie hebt losgelaten. Waarom kost het je dan altijd zoveel moeite om iemand te overtuigen?

  Het valt me verder op dat wanneer je geconfronteerd wordt met een reactie die je niet begrijpt, je deze als niet inhoudelijk afdoet.


  8 november 2004 om 20:18
  Carl Mangold

  @AT: Je doet me denken aan de mensen die WAP helemaal ’t einde vonden, de mensen die miljoenen hebben uitgegeven aan UMTS licenties en de mensen die hun volle vermogen inzetten op mobile gaming.


  8 november 2004 om 20:33
  EJ

  Reflectie is niet Albert’s sterkste punt.

  Respect al helemaal niet.

  Zijn vorm (oefff) is intussen zijn inhoud geworden.

  -Louis van Gaal heeft daar ook veel succes mee gehad-


  8 november 2004 om 20:40
  at

  Ach EJ dat zegt meer over anderen dan over mij toch? Deze zijn gewoon lastig te overtuigen. En dat is een uitdaging. Het zou jammer zijn als na één argument om gaan. ik spreek overigens niet voor Marco maar namens mijzelf. Maar had je ook iets inhoudelijks te melden over de discussie?


  8 november 2004 om 20:40
  at

  Moest ik nog even kwijt. Van de adformatiesite:

  Vodafone introduceert tv op mobieltje

  Vodafone introduceerde gisterenochtend de mogelijkheid van televisiekijken op de mobiele telefoon via UMTS. Hiermee zijn zij de eerste van de vijf landelijke aanbieders die deze dienst biedt aan zijn klanten.

  De introductie maakt deel uit van een wereldwijde lancering. In 13 Europese landen en Japan simultaan, werd de nieuwe techniek getoond aan de pers. Thomas Isaksson, ceo van Vodafone Nederland, noemde het een historische dag ‘omdat we hiermee de volgende generatie mobiele diensten neerzetten’.

  De nieuwe techniek biedt klanten de mogelijkheid om via hun telefoon naar 20 geselecteerde kanalen te kijken. Waaronder een live-stream van CNN, het NOS-journaal en videoclips van MTV. Verder is het mogelijk –mits de ontvanger ook over het juiste toestel beschikt- om elkaar te zien terwijl je belt. De beelden van de andere persoon worden over hetzelfde UMTS-netwerk verstuurd, het zogenaamde 3e generatie-netwerk (3G) dat vele malen sneller data overbrengt dan het huidige GPRS-netwerk.

  Vodafone zegt een landelijke UMTS-dekking te hebben van 61 procent. Vanaf vandaag zijn de toestellen te koop in alle Vodafone winkels en een aantal geselecteerde verkooppunten zoals The Phonehouse en BelCompany.


  11 november 2004 om 18:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!