Postbank opent Bizznizz lounge in Habbo Hotel

2 augustus 2007, 07:00

Met een virtuele persconferentie opende de Postbank gistermiddag de Postbank Bizznizz lounge in het Habbo Hotel, de virtuele wereld voor tieners. Na een korte inleiding door Emiel Begthel, directeur Marketing van de Postbank, konden de Habbo’s chatten met Sascha Visser, acteur en de populaire runner up van het tv-programma ‘So you wanna be a popstar’.

Beghtel vertelt hoe de Postbank vorig jaar al een tijdelijke bizznizz-lounge in het Habbo Hotel had geopend. In twee maanden tijd wisselden meer dan 350.000 Habbo’s daar tips uit over het opzetten van een eigen bizznizz. Dat succes was een reden om de Bizznizz lounge nu een vaster karakter te geven. Volgens Begthel zijn de jongeren in het Habbo Hotel sociaal actief en ondernemend, precies de doelgroep waarvoor het Bizznizz-programma is ontwikkeld. Met dit programma wil de Postbank jongeren leren verantwoord en slim met hun geld om te gaan door een bedrijf op te zetten en de kosten en inkomsten daarvan in de gaten te houden met hun Easy Blue rekening. In de permanente Bizznizz lounge in het Habbo Hotel zullen de komende tijd diverse activiteiten worden georganiseerd.

Habbowood

Zo zal de Postbank het Habbo-evenement Habbowood sponsoren en een Bizznizz beurs organiseren. Hier kunnen Habbo’s met hun eigen expostand de vloer op en maken ze kans op verschillende prijzen. Begthel verwoordt de doelen van de aanwezigheid van de Postbank als volgt: “Het belangrijkste is de zichtbaarheid bij de jongeren. Voorop staat dat wij het belangrijk vinden om jongeren bewust met geld om te leren gaan. En Habbo Hotel brengt ons in contact met jongeren”

Na de besloten persconferentie voor de RL pers en de lokale Habbo-pers van fansites als habbster.nl, habbosky en habbopaper.nl was het tijd voor de chat met acteur en zanger Sascha Visser waarvoor tientallen Habbo’s al ongedurig stonden te wachten op de gang. Visser deed verwoede pogingen om alle fans te woord te staan en de Bizznizz lounge bij de enthousiaste Habbo’s onder de aandacht te brengen, maar slaagde daar niet altijd in omdat zijn enthousiaste fans hem over van alles ondervroegen. De persconferentie en de chat waren live te volgen op Habbo radio.

Na jarenlang bij de rijksoverheid gewerkt te hebben, ben ik nu werkzaam als zelfstandig adviseur (AmaZingg) en adviseer ik over web 2.0 ontwikkelingen. De focus van AmaZingg ligt vooral op het gebruik van het web en virtuele werelden door politieke, educatieve en charitatieve/nfp-instellingen. Zo blog ik op ecritures.nl uitgebreid over het gebruik van digitale media in de Amerikaanse presidentscampagne en op amazingg.nl over Second Life. Verder schrijf ik regelmatig artikelen voor zeer diverse bladen als Fonsenwerving, Tennis, Uitvaart ed over webontwikkelingen.

Categorie
Tags

15 Reacties

  Glenn-ajax

  Hey hey, leuk gedan man!

  Hip filmpie..


  2 augustus 2007 om 10:18
  Redgie-Rokket

  hihi leuk filmpje ;d


  2 augustus 2007 om 10:48
  Mr.showbizz

  Echt vet cool man!


  2 augustus 2007 om 11:01
  emc.girl

  Chill [h] Zie je wel, habbo staff zijn ook maar melige mensen :p

  volgens mij was dat lotus die daar lachte :p


  2 augustus 2007 om 11:08
  Altcode

  Tet ziet er echt heel leuk uit! Maar er zijn modtools te zien was dat de bedoeling? Nja, ik kon er gister niet bij zijn maar ik heb op habbos.nl en habbofever.nl.tt al eht verslag gelezen


  2 augustus 2007 om 11:09
  Altcode

  Nee dat was Lotus niet, dat zei Tha-Benny tenminste en die was ook op kantoor dus


  2 augustus 2007 om 11:10
  Peter Davelaar

  Leuk initiatief, ik mag dit soort acties graag zien.


  2 augustus 2007 om 11:20
  emc.girl

  🙂 Ok, moeten ze vaker doen, filmpjes laten zien van habbo op kantoor :p Was ook wel grappig toen sascha zei met wie die wel een zoenscene zou willen ^^’ lol


  2 augustus 2007 om 11:28
  Harrypo1

  Leuke film, was echt leuk om erbij te zijn. 😀 Verslag staat by the way op habbfoever.nl.tt


  2 augustus 2007 om 13:20
  Harrypo1

  Ik bedoel Habbofever.nl.tt 😛


  2 augustus 2007 om 13:20
  Marc van Ogtrop

  Aardig initiatief. Maar op zich zou het in de lucht houden van Internetbankieren voor de Postbank even iets meer prioriteit moeten hebben.


  3 augustus 2007 om 05:57
  Tappenweg

  Mooi verslag, ik heb alles bekeken met habbo-live

  Ik zou zeggen aan alle mensen, Kom zelf een keer kijken!


  3 augustus 2007 om 09:52
  Blackerboy

  Ik vond het heel leuk heb alles gevolgt via Habbo live 🙂


  3 augustus 2007 om 10:13
  wesley

  me site heet http://www.habbo-plaatje.zikle.nl/start en ik zal je dank baar zyn als je me site bewaard

  groetjes wesley vandaag maandag 5 ougustus ront 16:42


  25 augustus 2008 om 12:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!