Kantoor aan huis


Portret van een thuiswerker: doe je mee?

Marketingfacts en Nuon starten serie over de voor- en nadelen van thuiswerken

Portret van een thuiswerker: doe je mee?

We leven allemaal online. En dat heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste is nog wel dat we niet per se naar die grauwe kantoortuin hoeven om te werken. Dat is helemaal makkelijk voor zzp'ers: je kunt nu voor jezelf beginnen zonder een dure werkplek in een hoge toren - of een betaalbare plek op een afgebladderd industrieterrein. Nee, gewoon met je pyjama aan je mailtjes wegwerken en lekker Skypen achter de keukentafel. Thuiswerken regelt hard, vrijheid en blijheid! Of…?

Advertisement

De voor- en nadelen van thuiswerken

In een serie artikelen gaan Nuon en Marketingfacts in het kader van Kantoor aan Huis aandacht besteden aan thuiswerkers, o.a. in de vorm van video-interviews. Wat deed ze besluiten om vanachter de eigen voordeur de wereld te veroveren? Wat maakt het thuiswerken tot een feest? Maar ook: wat missen ze vooral? En waar lopen ze allemaal tegenaan?

Want je krijgt nogal wat voor je kiezen als zelfstandige. Dingen die je niet per se van tevoren had voorzien. Want hoe zit het met financiële zaken, zoals je belastingen en je pensioen? Maar natuurlijk, en misschien nog wel belangrijker, ook zaken als je werk-privébalans: eindelijk weer koken voor je gezin, maar ook huilende kinderen tijdens een belangrijk telefoontje en een hond die moet worden uitgelaten als het niet uitkomt.

Videoportretten

We gaan dus op zoek naar dergelijke verhalen, vijf ervan om precies te zijn. Henk Jan Winkeldermaat, beter bekend als Punkmedia en o.a. bekend van Mijnmoment.com, zal portretten maken van vijf thuiswerkers die het leuk vinden om hun ervaringen én hun thuiswerkplek te delen met onze lezers.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan zo'n video-interview? Of ken je iemand die dat leuk lijkt? Laat het ons weten via de mail (zie instructies hieronder). En wie weet zien we je dan binnenkort terug hier op Marketingfacts!

Aanmelden

Helaas kun je je niet meer aanmelden. We hebben inmiddels vele aanmeldingen binnen gehad. Hierbinnen heeft een selectie plaatsgevonden en de gelukkigen en afvallers zijn geïnformeerd.

Ben je thuiswerker en vind je het leuk om geportretteerd te worden? Mail ons dan met de volgende informatie:

 • je naam
 • je bedrijfsnaam
 • wat je doet/levert vanuit huis
 • een korte motivatie (hoe korter hoe sterker!) waarom het interessant is om jou thuis te komen filmen!

Alvast bedankt voor je reactie!

Credits afbeelding: DavidMartynHunt (CC)


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Hoe leuk : ) Ik heb mij direct aangemeld!

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd naar de resultaten... ik heb juist bewust gekozen voor een kantoor!

  Groeten,
  Sylvia Maas, KIK Marketing en Communicatie

  geplaatst op
 • Wat goed, zo'n diepte-interview. Maak al deze kantoren in gewone woonwijken maar zichtbaar. Sinds ik als ZZP-er thuis werk, kook ik niet meer. Ik woon in de werkkamer. Oftewel: stoppen is moeilijk. En de wekker gaat ook gewoon nog iedere dag. Maar regelmatig trakteer ik mezelf: dan begin ik met een rondje fitness en yoga - thuis, op zolder. De logeerhond dwingt me frisse lucht te halen.
  Wat ik mis? Sociale contacten, collega's om mee te sparren en zomaar nieuwtjes uit te wisselen.

  Ik ben benieuwd! la Grove, professional in communicatie & evenementen.

  geplaatst op
 • Ik vond het videointerview geweldig om te doen. Ik ben benieuwd wanneer mijn interview en de andere delen online komen. Sjurlie Fotografie

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.