• Mobile
  wordt gesponsord door

Podcasting nu al afgeschreven?

Podcasting nu al afgeschreven?

Podfeed:

Podcasting in Nederland is inmiddels, zoals velen al voorspelden, zo dood als een pier. Mooi moment voor mij om de deuren van Podfeed te sluiten en mijn energie op andere zaken te richten.
Jammer dat een pionier op het gebied van podcasting in Nederland (nu al) de handdoek in de ring gooit. Ik denk namelijk dat podcasting nog lang niet dood is maar juist aan het begin staat van een grote ontwikkeling.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Gelukkig blijft Podfeed.nl up & runnin'.
  De tweede NL-wave komt ongetwijfeld, maar dan met content uit een heel andere hoek.

  geplaatst op
 • Denk aan de curve in Garntners hype cycle: nu de vroege vogels zijn gevlogen, kunnen we wachten op de landing en die kan wel eens sneller komen dan verwacht.

  geplaatst op
 • Wat moet Adam nou? ;-)

  geplaatst op
 • Podcasting, het tijds- en plaatsofhankelijk beluisteren van informatieve of entertainende 'programma's' begint zich idd pas in embryonaal stadium...

  geplaatst op
 • Yess we just started the party.

  geplaatst op
 • "het tijds- en plaatsofhankelijk beluisteren van informatieve of entertainende 'programma's
  bestaat al langer dan internet. Het ging niet snel met 14K4 op een BBS, maar het bestond wel.

  Mensen downloaden al meer dan 15 jaar informatie om het te bekijken of te beluisteren op een tijd en plek dat zij willen. Het is nu toegankelijker voor een breder publiek… Niks nieuw, maar wel interessanter voor marketeers.

  Podfeed.nl blijft voortbestaan!!De stortvloed aan reacties lieten al merken dat er wel mensen zijn, die op podfeed.nl zitten te wachten. Het sluiten van de website zou dan ook een groot verlies zijn. Gelukkig gaat dat dan ook niet gebeuren.

  http://podfeed.nl/podfeed_337.php

  geplaatst op
 • Ik denk dat het grote publiek nog niet op podcasts zit te wachten. Ik denk waar iedereen op zit te 'wachten' is elk muzieknummer, elke show op commando. In gesproken taal. Dus geen downloaden, geen (relatief) ingewikkelde interfaces, geen synchroniseren, gewoon een - ik noem het - een troubadour die doet wat jij wilt op het gebied van muziek of een 'personal news brand' die je persoonlijke voorziet van nieuws, precies op het moment dat jij het wilt, wanneer jij het wilt. Podcasting is een onderdeel van de evolutie in die richting.

  Het wordt - denk ik - pas echt een groot succes als we op vakantie, in de trein of in de auto, altijd alle muziekbestanden, nieuwsberichten en audioshows tot ons beschikking hebben. Wie heeft het dan nog over podcasten?

  geplaatst op
 • I agree, podcasting is just another technology designed to help build personal libraries of great stories. I subscribe to some great podcasts because they share news and gossip about subjects that interest me. They are also concise and well produced. Not surprisingly, they are produced by (ex) professional broadcasters. The problem in Holland is that the stories aren't strong enough or well-produced. They've got a make a difference in someone's life, and they need to be so good that people recommend them to friends. Would you recommend any podcast to a friend?

  geplaatst op
 • Wat op dit moment ontstaat zijn podcasts van semi-professionals. Die stoppen heel veel vrije tijd in het maken van hun podcast. Niet alleen in de selectie van muziek, maar ook de voorbereiding en nabewerking. Zo gebruiken ze een professionele studio, maken speciale radio-edits en halen alle 'euh' en 'aa's' eruit. Zo krijg je hele professionale opnames.

  Muziek Mozaiek bijvoorbeeld wordt een op een dergelijke wijze gemaakt. Zo professioneel, dat BN'ers als Wibi Soerjadi en Alexander Pecholt graag in hun programma willen verschijnen. Omroepen zullen deze podcasters straks gaan faciliteren.

  geplaatst op
 • Inderdaad. De grootste hype is rondom podcasting is voorbij. De $10 microfoons van een groot deel van de podcasters worden weer opgeborgen en men zoekt een volgende hobby. De wekelijkse 15 minutes of fame met prietpraat en podsafe muziek zijn voorbij. Nadat de rook is opgetrokken blijven de enthousiastelingen over die een vast publiek naar zich toe hebben weten te trekken.
  Dat is niet eenvoudig en vereist kwaliteit en respect voor de luisteraar. Gelukkig hebben we ook in nederlands een aantal zeer beluisterenswaardige uitzendingen op dat gebied. Dus wat mij betreft:
  "Podcasting is dood. Lang leve de nieuwe podcast."

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.