Podcast: Frans Leenaars (TUI) over marketing voor vitamine V

29 januari 2020, 09:48

HelloMasters is de tweewekelijkse podcast van HelloMaaS, waarin Louise Doorn spreekt met de huidige en toekomstige leiders in de Nederlandse marketingscène. CEO’s en CMO’s spreken over de staat van marketing, en de successen én twijfelmomenten uit hun loopbaan. In deze twintigste aflevering van de HelloMasters-podcast praten we met Frans Leenaars, CMO TUI West-Europa.

TUI heeft 18 cruise ships en 411 hotels om hun 28 miljoen klanten van een mooie vakantie te voorzien. Met 150 eigen vliegtuigen is het bedrijf nummer 7 in het lijstje van Europese vliegtuigmaatschappijen, zelfs groter dan Alitalia!

Van Formule Eén-reizen tot hardloopwedstrijden. Gewoon een rondreis door Zuid-Afrika. Of zoals Louise het liefst reist, direct vliegen naar Zanzibar. Al vanaf 1968 kun je via Duitsland zorgeloos je reis boeken bij TUI, dat tot de rebranding in 2017 de namen Arke en Holland International droeg. Deze multinational is een voorloper in marketinginnovaties en onderweg naar een digitale transformatie.

Frans Leenaars heeft in tien landen in Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika gewoond en gewerkt en is nu terug in Nederland. Voorheen had hij commerciële rollen bij KLM en Disney. Bij marketing driven-bedrijven werkte hij in de sales en nu bij TUI andersom. Hij heeft maar liefst 800 mensen in zijn marketingteam.

Waarom doet Frans wat hij doet? “Met marketing ben je met de toekomst bezig. Je verdiept je in wat de klanten echt bezighoudt. Het is enorm afwisselend en ontwikkeld zich in een sneltreinvaart.”

Leuk feitje over Nederlandse reizigers: Spanje, Turkije en Griekenland zijn nog altijd de favoriete bestemmingen

We praten met Frans over hoe retail bij TUI nog steeds groeit, hij elke dag begint met het checken van Google Analytics, dat de Fransen hem geduld hebben geleerd, hoe hij influencers inzet en, natuurlijk, over vliegschaamte.

Op zoek naar meer rendement en minder complexiteit in uw marketing? Probeer dan Marketing as a Service van HelloMaaS. Ons platform biedt 50+ marketing pakketten met complete stappenplannen, vaste prijs, geleverd door topmarketingspecialisten.

Louise Doorn
Founder en CEO bij HelloMaaS

Ik ben Louise Doorn, founder en CEO van HelloMaaS. Met de HelloMasters-podcast wil ik de kennis en meningen van prominente marketingspecialisten in Nederland naar voren brengen door met hen te spreken over actualiteiten, stellingen en uitdagende vraagstukken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!