Planet lanceert muziekwinkel

12 november 2003, 10:04

Vandaag introduceert Planet Internet de Planet Music Club. Een nieuwe dienst waarmee klanten op een eenvoudige, veilige en volledig legale manier muziek kunnen beluisteren, downloaden en op een cd branden.

De Planet Music Club biedt meer dan 200.000 nummers van uiteenlopende genres zoals pop, rock, rap, hip hop, soul, R&B, dance, jazz, reggae en klassieke muziek.

Een abonnement op de Planet Music Club kost EUR 7,49 per maand. De abonnee krijgt hiervoor elke maand 1000 zogenaamde credits, waarmee hij nummers kan beluisteren, downloaden of branden. Het afspelen van een nummer op de site kost 1 credit, het downloaden om af te spelen vanaf de pc kost 10 credits en het branden op een cd kost 99 tot 189 credits.

Ter bescherming van illegaal kopi?ren en verspreiden, zijn de muziekbestanden gecodeerd met Digital Rights Management software technologie. Planet Internet biedt Music on Demand aan in samenwerking met het Britse On Demand Distribution (OD2) Ltd. OD2 draagt voor Planet Internet een deel van de inkomsten af aan de artiesten en platenmaatschappijen (onder andere Universal, Virgin/EMI, Warner en BMG) voor het gebruik van de muziek. Het downloaden in de Planet Music Club is daarmee niet alleen volkomen legaal, maar de muziekbestanden zijn tevens van hoge kwaliteit.

Lid worden van de Planet Music Club is vooralsnog alleen mogelijk voor Planet Internet-abonnees met een ADSL aansluiting. In 2004 komt de Planet Music Club beschikbaar voor alle breedbandgebruikers in Nederland.

De dienst is te vinden via www.planet.nl/musicclub.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!