Pim Betist (Ripplestarters): “Ik wil graag dingen makkelijker maken voor ondernemers”

4 april 2016, 13:00

Pim Betist is crowdfunding pionier en ondernemer. Als oprichter van Sellaband stond hij in 2006 al aan de wieg van het eerste ‘reward based’ crowdfundingplatform ter wereld. Na SellaBand richtte hij Africa Unsigned, Ready2scale en Ripplestarters op.

Lenen van de buurman is hip. Er zit namelijk veel “stilstaand” spaargeld (miljarden!) in de samenleving, zegt serieondernemer Pim Betist. Zijn nieuwste bedrijf Ripplestarters is gespecialiseerd in crowdfunding en ‘private network funding’ en helpt (aanstaande) ondernemers om aan geld te komen. “Ik wil graag dingen makkelijker maken voor ondernemers”, zegt hij. Zo is Betist ook druk met een handige tool voor de nieuwe VAR-verklaring.

Met Ripplestarters kunnen ondernemers behalve privaat geld, ook ‘gestapelde’ financiering mogelijk maken: crowdfunding als back-up voor bankfinanciering. “Wij geven ondernemers een blauwdruk van hoe je een succesvol merk kunt bouwen”, zegt Betist. Daar heeft hij als oprichter van een stuk of vier bedrijven inmiddels heel wat ervaring mee.

Bekijk deze aflevering op 7 Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!