Paul van Gessel (RTV NH/AT5): “Regionale omroepen hebben hun kijkcijfers zien indonderen”

Paul van Gessel (RTV NH/AT5): “Regionale omroepen hebben hun kijkcijfers zien indonderen”

Paul van Gessel verruilde BNR voor het regionale AT5 en RTV Noord-Holland. "Het was tijd om door te gaan", vond hij. Hoewel de zenders online in populariteit groeien moet de directeur fiks bezuinigen. 7 Ditches TV duikt in zijn Timeline.

"Ik heb veel geleerd bij BNR, maar je moet ook verandering durven brengen", zegt Van Gessel. Bij AT5 en RTV Noord-Holland wil hij "iets moois" doen met de middelen die er zijn.

Er staat een bezuiniging van 17 miljoen euro voor de deur van de publieke omroep. "Het moet slimmer en handiger", weet de journalist. Maar, "het daadwerkelijke probleem is dat de regionale RTV hun kijkcijfers hebben zien indonderen."

Groei

Daar staat tegenover dat AT5 enorm groeit online. "Er is veel engagement met het publiek." De regionale journalistiek staat desondanks flink onder druk, maar de functie daarvan op zich zal volgens Van Gessel niet verloren gaan.

Daarom moet er hoe dan ook geld komen. "Het maakt mij niet uit waar het geld voor journalistiek vandaan komt, als het er maar is", zegt Van Gessel. "Maar pas als een NRC of Volkskrant valt, zal de politiek wakker worden", denkt hij. 


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dit geldt natuurlijk voor alle omroepen en niet alleen de regionale. Mensen kijken minder vaak TV door de online informatie en streams die beschikbaar zijn. Toch is het ook wel zonde want de regionale omroepen hebben vaak wel nieuws te brengen wat je niet snel op de grote omroepen tegenkomt. De verbinding met de eigen community wordt zo wel wat minder.
    AT5 doet online trouwens inderdaad erg goed. Mooie video verslagen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.